Οι νικητές στο 3ο Wave Running από τα Άβδηρα ως την Κεραμωτή και στους παράλληλους αγώνες του

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το Wave Running, ο πρωτότυπος αγώνας δρόμους στην διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες τρέχουν παράλληλα με το κύμα της θάλασσας στο Θρακικό Πέλαγος, από τα Άβδηρα της Ξάνθης ως την παραλία της Κεραμωτής στην Καβάλα.

Το Wave Running διεξήχθη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τους διοργανωτές να δίνουν μεν έμϕαση στην κύρια διαδρομή των 28 χιλιομέτρων αλλά να τονίζουν και την σημασία των μικρότερων αγώνων (5 και 10χλμ) για την προβολή και ανάδειξη τόσο της ακτογραμμής Αβδήρων-Κεραμωτής όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα του Νέστου.

Την παράσταση, πάντως, έκλεψαν 27 λιλιπούτειοι δρομείς, ηλικίας από 3 ως και 12 ετών (πολλοί εξ αυτών συνοδευόμενοι από τους γονείς τους), οι οποίοι διένυσαν μια απόσταση 500 μέτρων καταχειροκροτούμενοι από τους λουόμενους που επέλεξαν την Κεραμωτή για το Κυριακάτικο μπάνιο τους.

Για την ιστορία, τον αγώνα των 28 χιλιομέτρων κέρδισε (με χρόνο 2 ώρες και 7 λεπτά) ο… συνήθης ύποπτος Νίκος Σιδερίδης, νικητής και του περσινού αγώνα. Αυτή ήταν η τελευταία συμμετοχή για τον Σιδερίδη πριν το “Σπάρταθλον”.

Δεύτερος με διαφορά ενός λεπτού ο Δημήτρης Φούκας του ΑΟ Χρυσούπολης και τρίτος στα δέκα λεπτά πιο πίσω ο Γιώργος Αμοιρίδης, επίσης του ΑΟ Χρυσούπολης. Η φωτογραφία των τριών από την απονομή προέρχεται από το kavala-portal, που είχε αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα.

Οι διοργανωτές του αγώνα τίμησαν, επίσης, την μοναδική γυναίκα που έλαβε μέρος στην διαδρομή των 28 χιλιομέτρων, την Δήμητρα Ζλάτκου των Xanthi Runners, η οποία όχι μόνο συμμετείχε αλλά και τερμάτισε τερμάτισε σε 3 ώρες 22 λεπτά και 53 δεύτερα.

 Στα 5 χιλιόμετρα, στους άνδρες πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Βαφειάδης των Avengers Running Team με χρόνο 19 λεπτά και 20 δεύτερα. Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Σισμανίδης με 19 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Θόδωρος Θεοδωρίδης με 21 λεπτά και 17 δεύτερα.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η -μόλις 14 χρονών- Φανή Αβράμογλου από την Αλεξανδρούπολη, που ανήκει στον σύλλογο Λύκοι Κεχαγιόγλου και σημείωσε χρόνο χρόνο 21 λεπτά και 20 δεύτερα. Δεύτερη η Θωμαίς Νάσκου των Ypsarion Trail Runners με 27 λεπτά και 38 δεύτερα και τρίτη η Σοφία Παπαλεξάνδρου με 30 λεπτά και 48 δεύτερα.

Στα 10 χιλιόμετρα, στους άνδρες πρώτευσε ο Παντελής Τσεβδάρης με 45 λεπτά και 7 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Παντελής Βαταμίδης με 46 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Γιώργος Καλπακίδης με 46 λεπτά και 57 δεύτερα. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Λαμπούδη με χρόνο 56 λεπτά και 23 δεύτερα, δεύτερη η Λητώ Καλογιάννη με 57 λεπτά και 31 δεύτερα και τρίτη η Έλενα Σκαρλατίδου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει το kavala-portal, όλοι οι συμμετέχοντες απένειμαν τα εύσημα στους διοργανωτές για το εξαιρετικό στήσιμο του αγώνα (με πολλούς σταθμούς ανεϕοδιασμού με νερό, χυμούς και ϕρούτα, ενώ στο τέλος τούς περίμεναν μπύρες, καρπούζια και γλυκά) και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά και το 4ο Wave Running, που έχει γίνει πλέον θεσμός.