Καμία επαφή Κασαμπαλή με την… «Εθνικάρα» – Όνειρο το εξωτερικό και η Εθνική Ανδρών

 

Μετά από μια ζωή στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ήρθε η ώρα για τον Σταύρο Κασαμπαλή να δοκιμάσει και αλλού την τύχη του, εκτός Έβρου, υπογράφοντας συμβόλαιο με τον νεοφώτιστο αλλά φιλόδοξο Ηρακλή Χαλκίδας.

Ο Κασαμπαλής μίλησε στο volleynews για την απόφαση του να φύγει από την Αλεξανδρούπολη, τους στόχους του ίδιου και του Ηρακλή Χαλκίδα αλλά και για το όνειρο του εξωτερικού και της Εθνικής Ανδρών.

«Ήταν δύσκολη απόφαση για μένα να αλλάξω ομάδα και να αφήσω την “Εθνικαρα” που αναδείχθηκα σαν αθλητής. Πρόκειται για το πρώτο μου μεταγραφικό βημα το οποίο γίνεται με σκοπό την εξέλιξη μου ως επαγγελματιας αθλητής σε μια ομάδα που εχω να δώσω και να παρω πολλά!», υποστήριξε στην αρχή ο Κασαμπαλής.

Σε σχέση με τη νέα του ομάδα τόνισε: «Το βόλεϊ τα τελευταία χρόνια στη Χαλκίδα ελκύει πολύ κόσμο λόγο του οτι γίνεται σωστή δουλειά απο μέρους διοίκησης και προπονητών! Επίσης η πόλη είναι πολύ όμορφη και ο κόσμος πολυ φιλόξενος, δείχνοντας οτι αγαπάει και στηρίζει την προσπάθεια να αναπτυχθεί το βόλεϊ. Στόχος της ομάδας πιστεύω είναι η καλύτερη δυνατή κατάταξη στο πρωτάθλημα και να έχουμε μια δύσκολη-καυτη έδρα σε ένα αξιοζήλευτο γήπεδο!».

Σε ερώτηση αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες και αν μίλησε με τον Εθνικό, απάντησε: «Εντός Ελλάδας ήρθα σε επαφή με κάποιες ομάδες αλλά κατέληξα στο ότι η Χαλκίδα θα ήταν η καλύτερη περίπτωση. Επίσης είχα κάποιες προτάσεις απο εξωτερικό οι οποίες δν άξιζαν τον κόπο να αλλάξω χώρα. Με τον Εθνικό δεν ήρθα σε επαφή είναι η αλήθεια, αλλά μετά τις 2 τελευταίες χρονιές έχοντας παίξει σε Ελλάδα και Ευρώπη είχα πάρει την απόφαση να δοκιμάσω την τύχη μου σε κάτι διαφορετικό!».

Έχει σκεφτεί κάποια στιγμή να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό; Με ενδιαφέρει να φύγω στο εξωτερικό από την επόμενη χρονιά. Τώρα μένει να κάνω μια καλή χρονιά με την Χαλκίδα ώστε να μπορέσω να δημιουργήσω ενα καλο αθλητικό προφίλ. Φυσικά δεν αποκλείεται να ανανεώσω στον Ηρακλή σε περίπτωση που όλοι ήμαστε ευχαριστημενοι».

Σε ερώτημα τέλος για την Εθνική Ανδρών και το όνειρο της κλήσης και εδραίωσης σε αυτήν, μιας και έχει περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές, ο Σταύρος Κασαμπαλής απάντησε: «Κάθε χρόνο η χρονιά μου ξεκινάει με αυτόν τον στόχο. Ελπίζω οτι είμαι κοντά στο να επιτευχθεί. Εξάλλου κάθε φορά που αγωνιζόμουν με το εθνόσημο ένιωθα ξεχωριστά συναισθήματα«.