Γ’ Εθνική: Έντονο παρασκήνιο για τις ομάδες που θα μετέχουν στον όμιλο του Ορφέα Ξάνθης και της Δόξας Προσκυνητών

 

Στη τελική ευθεία έχει μπει ο σχεδιασμός των νέων πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ με την κλήρωση να είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα.

Πιο πριν θα πρέπει όμως να γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα κλειδώσει ο καταρτισμός ώστε να εγκριθεί το πρωί της Πέμπτης από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί με 61 αντί για 64 ομάδες, καθώς οι Δόξα Νέας Μανωλάδας, Ζάκυνθος και Εθνικός Ν. Αγιονερίου δε δήλωσαν συμμετοχή και δεν υπάρχει πλέον δικαίωμα αντικατάστασης απο επιλαχόντες. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας υπό τον Μ. Τζανόπουλο δρομολογεί όλες τις εξελίξεις και γράφει και σβήνει που θα σταματά ο ένας όμιλος και που θα ξεκινά ο άλλος.

Οι 61 ομάδες που θα συμμετέχουν θα διαχωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια σε τέσσερις ομίλους. Προφανώς οι τρεις θα έχουν από 15 ομάδες και ένας 16. Ο καταρτισμός θα χρειαστεί να πάρει και την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ σε Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου, λίγες ώρες πριν την κλήρωση. Και το παρασκήνιο είναι έντονο, καθώς όλοι θέλουν να μετέχουν σε όμιλο με 15 ομάδες και όχι με 16. Και ο λόγος είναι απλός και απόλυτα κατανοητός.

Όπως διευκρίνισε ο Τζανόπουλος, «σε όμιλο με 15 ομάδες, θα πέσει μόνο μία ομάδα και σε όμιλο με 16 ομάδες, θα υποβιβαστούν δύο σωματεία». Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί δραματικά ο κίνδυνος υποβιβασμού για Ορφέα Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών στην περίπτωση που ο Α’ Όμιλος της Γ’ Εθνικής, όπου θα συμμετέχουν, απαρτίζεται από 15 ομάδες.

Η λογική και το σωστό είναι να συμβεί αυτό, καθώς ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου σε αυτόν τον όμιλο ανήκε, αλλά οι πιέσεις είναι αρκετές για να προστεθούν στον όμιλο της Β. Ελλάδας ενδεχομένως και κάποια ομάδα από την Κεντρική. Το παρασκήνιο είναι έντονο και ο τελικός καταρτισμός των ομίλων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον τις επόμενες ώρες…