Έμφαση στην Θράκη δίνει η Ομοσπονδία Γυμναστικής μετά το χρυσό του Πετρούνια

 

Μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια και την γενικότερα επιτυχημένη παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής στο Ρίο, αρχίζει άμεσα ο σχεδιασμός για τη νέα τετραετία με απώτερο στόχο στο Τόκυο να έχουμε νέες επιτυχίες.

Όπως μάλιστα έλεγε στο ThrakiSportS  ο πρόεδρός της ομοσπονδίας Σάκης Βασιλειάδης (αριστερά στην φωτογραφία δίπλα στον χρυσό μας ολυμπιονίκη και τον πρόεδρο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισόδωρο Κούβελο), υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο ανάπτυξης του αθλήματος στην περιφέρεια και στο πλαίσιο αυτού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Θράκης, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα και δυνατότητες ανάπτυξης.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά άλλωστε ότι ο κορυφαίος γυμναστής στους παίδες είναι ο Αλεξανδρουπολίτης Γιώργος Κελεσίδης, ο οποίος μάλιστα προκειμένου να αποκομίσει εμπειρίες κλήθηκε και αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό της Βάρνας.

Ήδη, όπως αποκάλυψε ο Σάκης Βασιλειάδης στο ThrakiSportS, ο προπονητής του Κελεσίδη και του ΟΕΓΑ Δήμος Μπαξεβανίδης, που είναι και διεθνής κριτής, θα γίνει ομοσπονδιακός προπονητής ώστε να μπορεί να απασχολείται αποκλειστικά με την γυμναστική χωρίς άλλες υποχρεώσεις.

Παράλληλα, από την Ομοσπονδία διευκρινίστηκε ότι περιμένουν με ενδιαφέρον την υλοποίηση της υπόσχεσης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη για το “Σπίτι της Γυμναστικής”, με δεδομένο ότι έχει ανακοινωθεί η έναρξη εργασιών για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη.

Ωστόσο ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας, όπως αποκάλυψε ο Σάκης Βασιλειάδης στο ThtrakiSportS, περιλαμβάνει την καλλιέργεια του αθλήματος και στις άλλες πόλεις της Θράκης, με στόχο την αναζήτηση και εξεύρεση νέων ταλέντων στην περιοχή.

Στην Ξάνθη υπάρχουν σύλλογοι, στην Ορεστιάδα άρχισαν επίσης να γίνονται δειλά βήματα όμως η είδηση είναι ότι υπάρχει σχεδιασμός για την ανάπτυξη της γυμναστικής και στην Κομοτηνή, ώστε να υπάρξει εκμετάλλευση και των εγκαταστάσεων και του προσωπικού του ΤΕΦΑΑ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, όπως έγινε γνωστό, υπάρχουν συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ολυμπιάδας Κομοτηνής Κώστα Μιχελή για να αναπτύξει πέρα από τον στίβο και το άθλημα της γυμναστικής στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που αποκόμισε το ThrakiSportS από την συζήτηση που είχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυμναστικής είναι ότι πίσω από τις επιτυχίες των αθλητών μας υπάρχει σχέδιο και όραμα και ότι στο κάδρο της Ομοσπονδίας υπάρχει η περιοχή της Θράκης.