Από το Ρίο κατευθείαν στην Λωζάννη για το φημισμένο Diamond League οι Μπανιώτης, Παπαχρήστου, Δουβαλίδης

 

Οι Ολυμπιακοί τελείωσαν όχι όμως και οι Αγώνες. Πέντε Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έφυγαν από το Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν επιστρέψουν όμως Ελλάδα βρισκονται στο δρόμο για την Λωζάνη,  όπου θα αγωνιστούν στο φημισμένο Diamond League της ελβετικής πόλης. Ανάμεσά τους και οι «δικοί μας» Κώστας Μπανιώτης, Κώστας Δουβαλίδης και Βούλα Παπαχρήστου.

Την αρχή θα κάνει η τελευταία στο τριπλούν των γυναικών. Η σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, πριν επιστρέψει οριστικά πλέν στην Ελλάδα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την τριάδα του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων (Ιμπαργκουεν, Ρόχα, Ριπάκοβα) καθώς και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με το 14.73μ. που έχει κάνει φέτος, έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση απο τις συμμετέχουσες.

Στο επί κοντώ των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης θα αντιμετωπίσει τους ίδιους αθλητές με το Ρίο, εκτός από τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Τιάγκο Μπραζ που επέλεξε να μην ταξιδέψει στη Λωζάνη. Παρόντες όμως θα είναι μεταξύ άλλων ο Ρενό Λαβιλενί, ο Σον Μπάρμπερ που δεν τα πήγε καλά στο Ρίο, καθως και ο φορμαρισμένος Σαμ Κέντριξ. Παρούσα και η τριάδα των Πολωνών (Σόμπερα, Λίσεκ, Βοϊτσετσόφσκι).

Την ευκαιρία για έναν καλό αγώνα στο ύψος θα έχει ο Κώστας Μπανιώτης, που είναι εμφανώς απογοητευμένος από την παρουσία του στο Ρίο και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Άλλωστε οι Ολυμπιακοί είναι η μόνη διοργάνωση στην καριέρα του, που δεν έχει συμμετοχή σε τελικό. Ο κομοτηναίος αθλητής του Γιώργου Τσούγκου θα βρεθεί αντίπαλος με τους Μπαρσίμ, Μπονταρέγκο, Κίναρντ, Γκράμπαρζ και Τόμας σε έναν αγώνα που αναμένονται υψηλές επιδόσεις.

Τον τελικό των 110μ. εμποδίων που δεν έτρεξε στο Ρίο, θα έχει την ευκαιρία να τον τρέξει στη Λωζάνη ο δραμινός πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, που αναδείχθηκε 13ος στην γενική κατάταξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Με αντιπάλους τους Μακλάουντ, Ορτέγκα, Μπασκού, Όλιβερ, Μπελοσιάν, Μαρτινό-Λαγκάρντ και Μπάτζι, ο Δραμινός πρωταθλητής θέλει να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και να κλείσει τη σεζόν με αυτόν τον τρόπο. Άλλωστε μέχρι στιγμής είναι η πρώτη σεζόν που δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά.

Τέλος, τις ελληνικες συμμετοχές κλείνει ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μέτρα. Αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί να τρέξει στην 1η διαδρομή, όπως συνέβη στο Ρίο, και με αντιπάλους τους Έντουαρντ, Φόρτε, Μαρτίνα και Μπράουν θέλει να βελτιώσει το φετινό 20.31.  Το Diamond League διεξάγεται στην Λωζάνη το απόγευμα – βράδυ της Πέμπτης και είναι το πρώτο μεγάλο ραντεβού του στίβου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.