Θρήνος στην Ξάνθη – Έφυγε από την ζωή ο Βαγγέλης Παλιούρας, πεθερός του Ζήση Βρύζα

 

Συγκίνηση προκαλεί στην αθλητική (και όχι μόνο) κοινωνία της Ξάνθης η είδηση του θανάτου σε ηλικία μόλις 65 χρονών του γνωστού επιχειρηματία και παράγοντα ομάδων Βαγγέλη Παλιούρα.

Όπως αναφέρουν στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, ο Παλιούρας κατέληξε στις 06.30 το πρωϊ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο της Ξάνθης μετά από 10μηνη πάλη με την ανίατη ασθένεια.

«Ήταν γνωστός για τον ευθύ, τίμιο και ειλικρινή χαρακτήρα του, ενώ είχε σημαντική προσφορά στους κοινωνικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς αγώνες του τόπου», επισημαίνει η τοπική εφημερίδα “Αδέσμευτη Ξάνθης”.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΑΟΞ επί προεδρίας Θόδωρου Κοκκάλα σχεδόν σε όλη τη θητεία του και το όνομά του συνδέθηκε με την άνοδο στην Α’ Εθνική της ομάδας, από την οποία ουσιαστικά αποχώρησε με την έλευση του Χρήστου Πανόπουλου.

Επίσης είχε εμπλοκή και στην ομάδα μπάσκετ του ΑΣ Ξάνθη, μετέπειτα BF και Macro Ξάνθη, με πορεία που έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, στην οποία ομάδα μπάσκετ διετέλεσε ακόμα και  πρόεδρος.

Ήταν πατέρας δυο παιδιών. Μάλιστα, η κόρη του είναι παντρεμένη με τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ και το τελευταίο διάστημα γενικό διευθυντή της Βέροιας Ζήση Βρύζα.

Ο Βαγγέλης Παλιούρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα και τελείωσε Οικονομικές Επιστήμες στην Ιταλία όπου και γνώρισε και παντρεύτηκε την Νατάσσα Αναστασιάδου που επίσης σπούδαζε εκεί.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, οι δυο τους επέστρεψαν στην Ελλάδα και ανέλαβαν απο κοινού το γνωστό ξενοδοχείο της πόλης Νατάσσα, ενώ δημιούργησαν μια ευτυχισμένη και από τις πιο αναγνωρίσιμες οικογένειες της πόλης.

Η κηδεία του Βαγγέλη Παλιούρα θα γίνει την Τρίτη 23 Αυγούστου στις 11.οο το πρωί  στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Διομήδειας Ξάνθης.