O Ντενίζ Μπαϊκαρά μιλά για τα Τρίκαλα, τον Πανθρακικό, την οικογένειά του και πόσο φοβήθηκε από την κατάσταση στην Τουρκία

 

Συνέντευξή εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρωην παίχτης Ξάνθης και Πανθρακικού Ντενίζ Μπαϊκαρά, που το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον ΑΟ Τρικάλων Φλαμουλίου που αγωνίζεται στην Football League.

Ο 32χρονος Τούρκος μεσοεπιθετικός μίλησε στη «LiveSport» πως θέλει να οδηγήσει την νέα του ομάδα στην πρώτη κατηγορία και να γίνει ο ηγέτης της, τονίζει μεταξύ άλλων πως αισθάνεται Έλληνας -αν και δεν έχει πάρει ακόμα την υπηκοότητα- ενώ μιλάει για τις παλιές του ομάδες.

«Τον περασμένο Δεκέμβριο είχα πρόταση από την ομάδα, αλλά τότε δεσμευόμουν με τον Πανθρακικό. Ο ΑΟΤ μού κατέθεσε νέα προσφορά, πριν μερικούς μήνες και σε συνδυασμό με το γεγονός πως είναι ιστορικός σύλλογος και πως έχει υψηλούς στόχους αποφάσισα στη συνέχεια να την αποδεχτώ. Είχα ζητήσει, πάντως, από τη διοίκησή του λίγο χρόνο, ώστε να προκύψουν προτάσεις από τη Super League. Τελικά, δεν έμεινα ευχαριστημένος από αυτές, γιατί ήταν ομάδες, που δεν επιδιώκουν τη διάκριση. Η εναλλακτική μου επιλογή ήταν να πάω στη Τουρκία, αλλά φοβήθηκα για την οικογένειά μου, εξαιτίας των γεγονότων εκεί. Δε γινόταν να ζούμε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Έτσι, μετά από σχεδόν δύο μήνες, απάντησα θετικά στα Τρίκαλα και προς το παρόν για εμένα εδώ είναι… παράδεισος», σχολιάζει ο Μπαϊκαρά.

Ο ίδιος προσθέτει: «Θέλω να βοηθήσω, για να οδηγήσουμε όλα τα μέλη της ομάδας τον ΑΟΤ στη Super League και ναι θέλω να γίνω ο ηγέτης. Ήρθα εδώ, γιατί ο σύλλογος μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες μου. Έχει έναν φανταστικό πρόεδρο, τον κ. Γιαλιά και ένα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα πίστη, για να πετύχει το πλάνο και να γίνει, επίσης, η ομάδα συμπαγής». Σε ερώτημα τι χρειάζεται, για να κερδίσει κάποιος παίκτης τους φιλάθλους, δεδομένου ότι είναι από τους παίκτες που σε κάθε ομάδα είναι αγαπητός στην εξέδρα, απαντά: «Συνέπεια, τιμιότητα και φυσικά καλή αγωνιστική συμπεριφορά. Εγώ υπόσχομαι να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, όποτε με χρειάζεται ο προπονητής. Ακόμα και αν με καλέσει, για να παίξω 5’, εγώ θα παλέψω».

Η Football League είναι ταλαιπωρημένη κατηγορία. Τι θεωρεί ο Ντενίζ Μπαϊκαρά πως πρέπει να αλλάξει, ώστε η δουλειά των παικτών να γίνει πιο άνετη και να την απολαμβάνουν περισσότερο; «Πράγματι, έτσι είναι και είναι κρίμα αυτό. Πρέπει να υπάρξει βοήθεια από όλους. Από εμάς, τους ποδοσφαιριστές, μέχρι την ΕΠΟ και όλοι, φυσικά, να έχουν καλή θέληση, για να λειτουργήσει διαφορετικά η κατηγορία. Πάντως, θεωρώ πως με τη συμμετοχή ομάδων, όπως ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, ο Απόλλων, αλλά και άλλων, το πρωτάθλημα γίνεται αμφίρροπο και προσελκύει κοινό. Αυτό συνεπάγεται θετικότερες εντυπώσεις…».

Σε ερώτημα για τις ομάδες του Πανσερραϊκού και του Πανθρακικού, όπου αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια και θα τις βρει στο νέο πρωτάθλημα ως… αντιπάλους, ο Μπαϊκαρά σχολίασε: «Ο Πανσερραϊκός είναι πιο ιστορική ομάδα από τον Πανθρακικό και θα δείτε ότι, αν ξεπεράσει τη διοικητική του αστάθεια, θα ισχυροποιηθεί πολύ. Έχει πολύ κόσμο από πίσω. Αντίθετα, στον Πανθρακικό υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, που ασχολούνται πολλά χρόνια με τα διοικητικά, αλλά πλέον χρειάζονται βοήθεια, γιατί διαφορετικά δε ξέρω τι μπορεί να γίνει, αφού δεν τον υποστηρίζουν τόσοι φίλαθλοι, όσοι τον Πανσερραϊκό. Βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και ελπίζω να επιστρέψει δυνατότερος».

Τέλος, επανέλαβε αυτό που έχει αναφέρει και στο ThrakiSportS σε σχέση με το αν φαντάστηκε ποτέ τον εαυτό σου στην Εθνική Ελλάδας: «Πολλές φορές, αλλά δεν έχω την ελληνική υπηκοότητα ακόμα, παρότι προσπαθώ εδώ και τέσσερα χρόνια να την πάρω. Η γραφειοκρατία με καθυστέρησε πολύ. Αισθάνομαι, όμως, Έλληνας και αγαπώ την Ελλάδα όσο και εσείς. Ένα χαρτί δε σημαίνει τίποτα περισσότερο από αυτό, που λέει η καρδιά σου». Όσο για τα σχέδιά του για το μέλλον, όταν έρθει η ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του και να τερματίσει την καριέρα του; «Το μέλλον μου μάλλον ανήκει εδώ, στην Ελλάδα. Ίσως, δημιουργήσω ακαδημίες. Από κάθε προπονητή, που συνεργάστηκα, πήρα κάτι και έχω την επιθυμία να διδάξω παιδιά και να τα κάνω επαγγελματίες, που θα αγωνιστούν για την Εθνική Ελλάδας».