Ξυπνήστε! Η Ελλάδα πήρε 3ο χρυσό στο Ρίο! Βασίλισσα των αιθέρων η Κατερίνα Στεφανίδη!!!

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χρυσή ολυμπιονίκης. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο άλμα επι κοντώ με επιτυχημένο άλμα στην δεύτερη προσπάθειά της στα 4.85 μέτρα.

Είναι το πρώτο μετάλλιο του στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το χάλκινο της Αλεξανδρουπολίτισσας Πηγής Δεβετζή στο Πεκίνο το 2008. Είναι το πρώτο χρυσό στον στίβο από την κατάκτηση του χρυσού της Φανής Χαλκιά, που επίσης έχει θρακιώτικη καταγωγή, πριν 12 χρόνια, το 2004 στην Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά που το γυναικείο επικοντώ κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά η χώρα έχει παρελθόν σε μετάλλια στο επικοντώ. Το 1956 στην Μελβούρνη είχε κατακτήσει το χάλκινο ο Γιώργος Ρουμπάνης ενώ ο Χαράλαμπος Παπανικολάου είχε κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ.

Αυτό είναι το 7ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα προηγούμενα ο Σπύρος Λούης το πρώτο το 1896, ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το δεύτερο το 1912, η Πατουλίδου το τρίτο το 1992, ο Κεντέρης στο Σίδνεϊ το 2000, η Τσουμελέκα και η Χαλκιά το 2004.

Αυτό είναι το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το τρίτο χρυσό. Με το μετάλλιο αυτό η Ελλάδα έχει ανέβει στην 23η θέση της γενικής κατάταξης, μεταξύ των 83 μόλις χωρών που έχουν κατακτήσει έστω ένα μετάλλιο.

H φωτογραφία στο επιτυχημένο άλμα της Κατερίνας στα 4.85μ είναι του Άγγελου Ζυμάρα από το Sportsfeed!!! Στην διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα ρεπορτάζ από το Ρίο..

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ