Ρίο 2016: Απόλυτη ικανοποίηση της Βούλας Παπαχρήστου από την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε την όγδοη θέση στον τελικό του άλματος τριπλούν των Ολυμπιακών Αγώνων. ίσως κάποιοι θα περίμεναν να είναι απογοητευμένη, αλλά διαψεύδονται. Η κορυφαία ελληνίδα τριπλουνίστρια είναι απόλυτα ευχαριστημένη.

Και πώς να μην είναι άλλωστε. Μετά από διάλειμμα λόγω της εγκυμοσύνης και της γέννησης της κόρης της, με μόλις έναν χρόνο προπόνησης, κατάφερε όχι απλά να επιστρέψει στον υψηλό αθλητισμό αλλά και να κοντράρει στα ίσια αθλήτριες που προετοιμάζονταν ολόκληρη την τετραετία για αυτόν τον αγώνα.

«Κατάφερα και μπήκα οκτάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρα δύο μετάλλια στις άλλες δύο μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς, στο Παγκόσμιο Κλειστού του Πόρτλαντ και στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού του Άμστερνταμ», σχολίασε η Βούλα Παπαχρήστου.

Άλλωστε, όπως της έλεγε και ο θρακιώτης ποδοσφαιριστής Λάζαρος Χαριτωνίδης, σύζυγος της Βούλας, «και μόνο που δημιούργησε σε όλους την προσδοκία για μετάλλιο μετά από τόσο καιρό απραξίας είναι για την Βούλα κατόρθωμα».

Η τριταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης αναδείχθηκε όγδοη στον τελικό της περασμένης Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα) έχοντας καλύτερη επίδοση στο πρώτο της άλμα στα 14.26μ. που ήταν μεν αρκετό για να μπει στην οκτάδα όχι όμως και για να την ανεβάσει στο βάθρο των νικητών.

Τα πράγματα ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά δύσκολα, με την πρώτη Ιμπάργκουν από την Κολομβία να φτάνει στο 15.17μ., τη δεύτερη Γιουλιμάρ Ρόχας να πηδάει 14.84μ. και στην τρίτη θέση την έμπειρη Όλγα Ριπάκοβα με 14.74μ. Η φωτογραφία είναι του Άγγελου Ζυμάρα και παραχωρήθηκε ευγενικά στο ThrakiSportS από το Sportsfeed.