Επέστρεψε Ελλάδα ο Κατραντζής, έφυγε από Βραζιλία και ο Λόχτι παρά την απαγόρευση εξόδου!

 

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Χρήστος Κατραντζής. Ο Ξανθιώτης κολυμβητής επέστρεψε στις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα και αφού προσπάθησε να συνέλθει από το πολύωρο ταξίδι, ήδη έφυγε για… Χίο, όπου θα πραγματοποιήσει μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών που μόλις ξεκίνησαν.

Στα τέλη του μήνα θα ανέβει και στα πάτρια εδάφη, στην Θράκη, προκειμένου να συναντήσει παλιούς φίλους και να τους περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις εμπειρίες και τις περιπέτειες στο Ρίο. Εκεί όπου έχει μπλέξει για τα καλά ο Ράιαν Λόχτι, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της κολύμβησης, αντίπαλον δέος του Μάικλ Φελπς στις ΗΠΑ, τον οποίο ο Κατραντζής πέτυχε μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό και έσπευσε αμέσως να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο Λόχτι το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν ο θρακιώτης κολυμβητής έπαιρνε ουσιαστικά το αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα, πήγε μαζί με άλλα μέλη της αμερικανικής κολυμβητικής ομάδας σε ένα πάρτι. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του Λόχτι επιστρέφοντας από το πάρτι έπεσαν θύμα ληστείας όταν κακοποιοί που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς, σταμάτησαν το ταξί στο οποίο επέβαιναν και τους έκλεψαν τα πορτοφόλια.

Ο ίδιος ο Λόχτι μιλώντας την επομένη στα αμερικανικά ΜΜΕ επιβεβαίωσε την είδηση αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι κακοποιοί μετά την άρνηση του να ξαπλώσει στο έδαφος (όπως έκαναν οι υπόλοιποι) του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο. Η είδηση πήρε μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο Λόχτι είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους αθλητές των ΗΠΑ και αν δεν υπήρχε ο Φελπς, τώρα θα μιλούσαμε για αυτόν με 12 ολυμπιακά μετάλλια ήδη να βρίσκονται στην συλλογή του.

Δυο μέρες μετά το καταγγελθέν περιστατικό ληστείας, οι αστυνομικές αρχές του Ρίο στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου ανέφεραν ότι «δυστυχώς δεν έχουμε βρει ιδιαίτερα στοιχεία και κυρίως δεν έχουμε εντοπίσει τον οδηγό του ταξί ή κάποιον αυτόπτη μάρτυρα». Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι δικαστής  ζήτησε να κρατηθούν τα διαβατήρια του Λόχτι και του συναθλητή του Φέιγκεν, απαγορεύοντάς τους την έξοδο από την χώρα εξαιτίας αντιφατικών καταθέσεων που φέρονται να έδωσαν στις αρχές.

Κανείς δεν ξέρει αν αυτή η εντολή εφαρμόστηκε, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι Αμερικάνοι ο Λόχτι έχει ήδη αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο τελικά φαίνεται να ισχύει και για τον Φέιγκεν, οπότε δύσκολα θα επανέλθουν για να δώσουν συμπληρωματικά στοιχεία. Το μείζον θέμα που έχει προκύψει είναι γιατί δεν ενημέρωσαν την αστυνομία ή την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ για το συμβάν, με αποτέλεσμα αυτό να διαρρεύσει από τους συγγενείς του Λόχτι.