Στην πρόκριση αλλά πιο πριν στην… επόμενη προπόνηση το μυαλό του Ραφαήλ Κουμεντάκη

 

Στη δεύτερη εβδομάδα έχει μπει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έκανε δηλώσεις ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων της Εθνικής.

Ως γνωστό, η Εθνική Ανδρών συμπληρώνει δύο εβδομάδες στην Ορεστιάδα και το τριήμερο 19-21 Αυγούστου θα δοθούν στο “Νίκος Σαμαράς” τα πρώτα φιλικά παιχνίδια με αντίπαλο την Λετονία.

«Η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει τα τελευταία χρόνια αυτή η αίσθηση«, ανέφερε ο Ράφα για το γεγονός ότι βρίσκονται στον Έβρο για προετοιμασία. «Κι η προετοιμασία στη χώρα σου είναι διαφορετική. Εγώ προσωπικά το ευχαριστιέμαι και μπορώ να σας πω ότι η ποιότητα και ο όγκος της δουλειάς που κάνουμε δεν διαφέρει σε τίποτα. Σίγουρα οι συνθήκες ίσως είναι λίγο καλύτερες, αλλά βλέπουμε όλοι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και στο οργανωτικό κομμάτι, ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ οι άνθρωποι στην Ορεστιάδα και ο Δήμος προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μας παρέχουν τα πάντα».

Σε σχέση με τους στόχους της Εθνικής, αναφέρει: «Από την αρχή η πρόκριση στο Ευρωβόλεϊ ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μας ο βασικός μας στόχος. Δεν υποτιμήσαμε το World League και το δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια. Στον ημιτελικό οι Σλοβένοι ήταν καλύτεροι αλλά ακόμη και τις δύο ήττες που κάναμε προσπαθήσαμε όπως προσπαθούμε κάθε μέρα στην προπόνηση γιατί ξέραμε ότι ο στόχος είναι αυτός που έχουμε μπροστά μας».

Σε σχέση με τους επικείμενους αντιπάλους αναφέρει: «Ξεκάθαρα είναι το τι θα κάνουμε εμείς κι αυτό το λέω χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης. Το αντίθετο μάλιστα. Το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία στο World League κέρδισε μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου βόλεϊ, αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και θεωρητικά είναι το φαβορί. Η Ουκρανία είναι πάντα μια επικίνδυνη ομάδα με ψηλά και δυνατά κορμιά, ενώ ο άγνωστος Χ του ομίλου είναι η Μολδαβία. Όμως αν σκέφτεσαι μόνο τους άλλους τότε θα χάσεις. Κι εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι το πώς θα βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την ώρα των αγώνων. Γιατί πρέπει μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες να βρεθούμε στο πικ της απόδοσης μας κι αυτό δεν είναι εύκολο. Πηγαίνουμε σιγά, σιγά, ακόμη τα πόδια είναι βαριά, αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Για τους στόχους της Εθνικής, ξεκαθαρίζει:  «Τον στόχο τον ξέρουμε και δεν χρειάζεται να τον αναφέρουμε συνέχεια. Σκεφτόμαστε πιο πολύ την επόμενη μέρα στη δουλειά κι όχι το αποτέλεσμα των αγώνων που έρχονται. Σκεφτόμαστε την επόμενη προπόνηση και πως θα βελτιωθούμε έτσι ώστε να πάμε να παίξουμε και να βγούμε πρώτοι κι αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος να του το αναγνωρίσουμε. Όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι και προσπαθούμε καθημερινά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό προκειμένου να είμαστε έτοιμοι. Κι εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λάμπρο Δάνα, τον γυμναστή της Εθνικής και τον Στέλιο Ναβροζίδη, τον φυσιοθεραπευτή μας, για τη βοήθεια που μας προσφέρουν. Όλη την ημέρα είναι στην ‘τσίτα’ και τα ονόματα τους ακούγονται πιο πολλές φορές από κάθε άλλου».

Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας της Εθνικής θα φύγει για την Πολωνία το νέο σταθμό της καριέρας του όπου θα αγωνιστείς με τη φανέλα της Λιούμπιν. Υπάρχει ανυπομονησία; Ο Κουμεντάκης απαντά: «Αυτή τη στιγμή όχι γιατί το μυαλό μου είναι στην Εθνική. Μετά από τρία χρόνια στην Ιταλία ήρθε αυτή η αλλαγή και πηγαίνω σε ένα πρωτάθλημα για το οποίο όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και χαίρει μεγάλου σεβασμού. Όταν έρθει η ώρα θέλω να απολαύσω κι αυτή την εμπειρία, να αγωνιστώ σε γεμάτα γήπεδα, σε ένα εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Στην αρχή βέβαια όπου κι αν πας είναι λίγο δύσκολο μέχρι να προσαρμοστείς, ωστόσο η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να μάθω να προφέρω σωστά το όνομα της ομάδας και των συμπαικτών μου γιατί τα Πολωνικά δεν είναι και η πιο εύκολη γλώσσα (γέλια)».