Ο Σπύρος Γιαννιώτης και οι άλλοι επτά κολυμβητές που προετοιμάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη ενόψει Ρίο

 

Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι εδώ και 24 ώρες το πρόσωπο που κυριαρχεί παντού στην χώρα, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τον ίδιο χρόνο με τον πρώτο. Ήδη ταξιδεύει για Αθήνα και το πρωί της Πέμπτης αναμένεται στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ η ΚΟΕ έχει κινήσει ήδη διαδικασίες για να μετονομαστεί σε “Σπύρος Γιαννιώτης” το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κολυμβητική Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι ως γνωστόν και η Εβρίτισσα Χριστίνα Ρουσσίδου και πολλοί έχουν ξεχάσει ότι όλους τους προηγούμενους μήνες, που τα αθλήματα του υγρού στίβου ήταν στην… αφάνεια, η ίδια κατάφερε και έφερε στην Αλεξανδρούπολη τόσο τον Σπύρο Γιαννιώτη όσο και επτά ακόμα κολυμβητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Ρίο, για καμπ προετοιμασίας.

Ο Γιαννιώτης είχε έρθει στην Αλεξανδρούπολη και είχε προπονηθεί στο κλειστό της κολυμβητήριο αλλά και στην θάλασσα του Θρακικού Πελάγους, παραμονές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του  Καζάν, έναν χρόνο πριν. Μαζί του ήταν φυσικά ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, που όλοι πίνουν σήμερα νερό στο όνομά του, καθώς και η Κέλυ Αραούζου, που κατέλαβε την 11η θέση την Δευτέρα στον αντίστοιχο μαραθώνιο των γυναικών. Η φωτογραφία του είναι από την τότε παρουσία του στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Στο μεσοδιάστημα ήρθαν ωστόσο στην πρωτεύουσα του Έβρου για προετοιμασία και άλλοι κολυμβητές και κολυμβήτριες που είναι μέλη των εθνικών μας ομάδων. Τελευταίες είχαν έρθει την περίοδο του Πάσχα οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, το δίδυμο που μας εκπροσώπησε στην συγχρονισμένη κολύμβηση και το οποίο προκρίθηκε στον τελικό και εκεί την Τρίτη κατέλαβε την άκρως τιμητική 10η θέση.

Ωστόσο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν κατά διαστήματα για καμπ προετοιμασίας και οι Παναγιώτης Σαμιλίδης, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου αλλά τις παραμονές των Χριστουγέννων και η Νόρα Δράκου. Κοινώς, για οκτώ από τα μέλη της κολύμβησης (πισίνας, συγχρονισμένης ή ανοιχτής θαλάσσης) που εκπροσώπησαν στην χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε χάρη στην Ρουσσίδου σταθμό της ολυμπιακής τους προετοιμασίας.

Ωστόσο όπως έχει αναφέρει ξανά το ThrakiSportS, ενώ το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης είναι στολίδι και όλοι επισημαίνουν πόσο καλή εγκατάσταση και τι ιδανικές συνθήκες παρέχει, λόγω της απουσίας πλακών χρονομέτρησης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διεξαγωγή διοργανώσεων, με αποτέλεσμα ακόμα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που είχε αρχικά οριστεί εκεί για να διεξαχθεί τον περασμένο Ιούνιο, αφαιρέθηκε και εστάλη στον Βόλο…