Δεν τα παρατάει ο Μπανιώτης και βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο

 

Μπορεί ο Κώστας Μπανιώτης να παραμένει απογοητευμένος από την παρουσία του στο Ρίο και να μην έχει ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τον τελικό του άλματος εις ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος διεξήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης, ωστόσο δεν τα παρατάει.

Αν και έχει ήδη τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων στην πλάτη του, ο κορυφαίος άλτης της χώρας μας την τελευταία δεκαετία δηλώνει πρόθυμος να διεκδικήσει το παρών του σε μια ακόμα τόσο σημαντική διοργάνωση, αυτήν του Τόκυο το 2020. Εκεί αν όλα πάνε καλά θα κάνει το κύκνειο άσμα του σε Ολυμπιακούς μετά από τις παρουσίες στο Πεκίνο, το Λονδίνο και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Άλλωστε δεν τον πήραν τα χρόνια, είναι μόλις 30 ετών και το αγώνισμα του ύψους είναι τεχνικό και βοηθά ακόμα και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές να πηδούν σε υψηλό επίπεδο. Έτσι λοιπόν, ο Μπανιώτης σκέφτεται από τώρα να βάλει ορίζοντα και μεγάλο στόχο για την προσεχή τετραετία την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με προφανή επιδίωξη να περάσει στον τελικό.

Ο Μπανιώτης έχει αγωνιστεί σε τελικούς ευρωπαϊκών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων ανοιχτού και κλειστού στίβου, αγγίζοντας πολλές φορές τα μετάλλια, δεν κατάφερε ποτέ ωστόσο να περάσει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Δυστυχώς δεν έγινε ούτε φέτος αυτό το όνειρο πραγματικότητα, αλλά ο κομοτηναίος άλτης στοχεύει να μην το βάλει κάτω και να επιδιώξει άλλη μια παρουσία.

Άλλωστε το ίδιο πρόβλημα είχε και ο Κυριάκος Ιωάννου, που δύο φορές έχει κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού και κατάφερε φέτος να μπει στον τελικό και να αναδείχθεί μάλιστα έβδομος. Ο Ιωάννου χαρακτήρισε τον αγώνα του ως έναν από τους καλύτερους της ζωής του, αναφέροντας ότι με την συμμετοχή στον τελικό Ολυμπιακών Αγώνων «ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα».