Ρίο 2016: Έμεινε με το «αααααχ» ο Μπανιώτης! Χάθηκε χρυσή ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό…

 

Δεν κατάφερε δυστυχώς ο Κώστας Μπανιώτης. Ο κομοτηναίος πρωταθλητής δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα τα ξημερώματα της Δευτέρας, στον προκριματικό του ύψους, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον τελικό που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η… κακή μέρα φάνηκε από νωρίς, αφού ο θρακιώτης άλτης ξεκίνησε με αποτυχημένη προσπάθεια στα 2.17 μέτρα που ήταν το αρχικό ύψος και πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Στο επόμενο, στα 2.22 μέτρα κατάφερε να περάσει τον πήχη με την τρίτη προσπάθεια και να μείνει στον αγώνα.

Ωστόσο τα 2.26 μέτρα αποτέλεσαν ανυπέρβλητο ύψος. Είχε δυο κακά άλματα, ωστόσο στο τελευταίο πέρασε ψηλά, αλλά ακούμπησε λίγο, ο πήχης αμφιταλαντεύθηκε και τελικά έπεσε, σηματοδοτώντας το τέλος του αγώνα για τον κομοτηναίο πρωταθλητή.

Μάλιστα, η τελευταία του προσπάθεια έγινε λίγο μετά το μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Γουέιντ Φαν Νίκερκ στα 400 μέτρα και λίγο πριν την τελική κούρσα του Μπολτ στο κατοστάρι. Μείναμε όμως και εμείς από την εξέδρα και ο ίδιος ο Μπανιώτης με το «αααααααχ».

Ο κομοτηναίος άλτης επιθυμούσε όσο τίποτα την πρόκριση στον τελικό. Μετά από τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η συγκεκριμένη διοργάνωση παραμένει η μοναδική στην οποία δεν μετείχε στον τελικό αν και δηλώθηκε και αγωνίστηκε στον προκριματικό.

Έχει μια πλούσια καριέρα με συμμετοχές σε τελικούς παγκοσμίων και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ωστόσο δεν έχει έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Και θα πρέπει να περιμένει μέχρι το Τόκυο το 2020, όταν θα προσεγγίζει πλέον τα 34, για να το πετύχει, καθώς πλέον αποχωρεί από το Ρίο ντε Τζανέιρο έχοντας λάβει την 34η θέση στην γενική κατάταξη μεταξύ των 44 που έλαβαν μέρος στα δύο γκρουπ των προκριματικών.

Η φωτογραφία του Άγγελου Ζυμάρα για το Sportsfeed που παραχωρήθηκε ευγενικά στο ThrakiSportS, αποτυπώνει την πίκρα και την απογοήτευση του Κομοτηναίου πρωταθλητή.

Πάντως, γεγονός είναι ότι χάθηκε μοναδική ευκαιρία, από αυτές που δεν ξαναπαρουσιάζονται εύκολα. Αν και το όριο ήταν τα 2.31 μέτρα, τελικά όχι μόνο δεν χρειάστηκε να φτάσουμε εκεί αλλά επειδή τα 2.29 μέτρα τα πέρασαν 11, αποφασίστηκε να προκριθούν στον τελικό και οι 4 που είχαν περάσει τα 2.26 μέτρα με την πρώτη, ανάμεσα τους οι Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης που αγωνίζονται με τα χρώματα της Κύπρου.

Οι δυο τους είχαν επιτυχημένα άλματα με την πρώτη προσπάθεια στα 2.17μ και στα 2.22μ καθώς και στα 2.26μ αλλά απέτυχαν τρεις φορές στα 2.29μ. Ευτυχώς αυτό δεν τους στοίχισε αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτό το ύψος 12 άτομα αλλά μόνον 11, με αποτέλεσμα να συμπληρωθεί η λίστα προς όφελος των Κυπρίων αθλητών και να λάβουν μέρος τελικά στον τελικό 15 άτομα.

Αναλυτικά οι 12 του τελικού και οι επιδόσεις τους στον προκριματικό:

1 Μπαρσίμ (Κατάρ) 2.29 q
1 Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2.29 q
1 Ντρούιν (Καναδάς) 2.29 q
1 Ιβανοφ (Βουλγαρία)  2.29 q
5 Γκράμπατζ (Μ. Βρετανία) 2.29 q
5 Κίναρντ (ΗΠΑ) 2.29 q
7 Γκχάζαλ (Συρία)   2.29 q
7 Προτσένκο (Ουκρανία) 2.29 q
9 Τόμας (Μπαχάμες)  2.29 q
10 Μπάρι (Μπαχάμες)  2.29 q SB
10 Σταρκ (Αυστραλία) 2.29 q SB
12 Μπάμπα (Τσεχία)  2.26 q
12 Κάστρο (Πόρτο Ρίκο)  2.26 q
12 Χονδροκούκης (Κύπρος)  2.26 q =SB
12 Ιωάννου (Κύπρος)  2.26 q

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ