Ρίο 2016: Μπήκε οκτάδα αλλά δεν μπόρεσε να κυνηγήσει θέση στο βάθρο η Βούλα Παπαχρήστου

 

Η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση στον τελικό του άλματος εις τριπλούν των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στον τρίτο της τελικό την φετινή χρονιά σε μεγάλη διοργάνωση, μετά το Παγκόσμιο Κλειστού στο Πόρτλαντ και το Ευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Άμστερνταμ, αυτή τη φορά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών και περιορίστηκε στην 8η θέση.

Βέβαια, επιτυχία αποτελεί και το γεγονός του πλασαρίσματός της στην οκτάδα, που την χρίζει τυπικά ολυμπιονίκη. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι και η ίδια επιθυμούσε κάτι καλύτερο στον αγώνα της. Άλλωστε η Παπαχρήστου σε έξι άλματα, δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επίδοση 14.42μ του προκριματικού που της έδωσε και την πρόκριση στον τελικό.

Ωστόσο και να το κατάφερνε, πάλι όγδοη θα έβγαινε. Χρειαζόταν μια μεγάλη υπέρβαση για κάτι καλύτερο, αλλά αυτό δεν ήρθε. Η Βούλα Παπαχρήστου ξεκίνησε με άλμα στα 14.26μ που έμελλε να γραφτεί ως η καλύτερή της προσπάθεια. Ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Στο δεύτερο πήδηξε στα 14.19μ., το τρίτο ήταν άκυρο, το τέταρτο στα 14.04 και τα δύο επόμενα στα 13.99 και στα 13.81μ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε με άνεση η κολομβιανή Κατερίνα Ιμπαργκουέν που πέτυχε με 15.17μ την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ρόχας από την Βενεζουέλα με 14.98μ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα ανέβει η Όλγα Ριπάκοβα από το Καζακστάν με 14.74 καλύτερη επίδοση στον αγώνα.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΣΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ