Πανηγυρισμοί και συγχαρητήρια (και) στην οικογένεια Τζούριτς για το μεγαλειώδες χρυσό του Πετρούνια!!!

 

Με μια καταπληκτική εκτέλεση ο Λευτέρης Πετρούνιας στέφθηκε χρυσός ολυμπιονίκης και πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού: να είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και πρωταθλητής Ευρώπης.

Όπως είχε αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, μετά τον προκριματικό, ένας από τους ισχυρούς κρίκους στην ομάδα που κρύβεται πίσω από τον Λευτέρη Πετρούνια είναι μια Θρακιώτισσα με όνομα βαρύ σαν ιστορία για τον ελληνικό και θρακιώτικο αθλητισμό.

Ο λόγος για την Ιβάνα Τζούριτς, κόρη του παλιού παίκτη της μεγάλης ομάδας της Ορεστιάδας Μίλαν και αδερφής του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Δημήτρη ή Μίταρ, που μάλιστα αυτές τις μέρες βρίσκεται και πάλι με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στην πόλη των παιδικών του χρόνων.

Η Ιβάνα Τζούριτς είναι η φυσιοθεραπεύτρια της Εθνικής Ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής και φυσικά βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Πετρούνιας και οι άλλοι έλληνες αθλητές λόγω της καταπόνησης από τις προπονήσεις και των ενοχλήσεων από μικροτραυματισμούς.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι προ τριμήνου, παραμονές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Βέρνη. η Ιβάνα Τζούριτς είχε βοηθήσει σημαντικά τον Λευτέρη Πετρούνια στο να μην επηρεαστεί από τη θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς και έτσι βοήθησε με τον τρόπο της στην επίτευξη αυτού του μοναδικού ρεκόρ που κατέχει πλέον ο έλληνας πρωταθλητής, που έχει σαρώσει όλους τους τίτλους.

Ήδη αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια, στο προφίλ της Ιβάνας Τζούριτς στο facebook εμφανίστηκαν και τα πρώτα μηνύματα συγχαρητηρίων και μάλιστα όχι από την Ελλάδα αλλά από την Βοσνία Ερζεγοβίνη. «Συγχαρητήρια Ιβάνα, χρυσό ολυμπιακό μας κορίτσι!!!!», αναφέρει το πρώτο από αυτά.

Γιατί για να φτάσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στην κορυφή και να μας κάνει να αισθανόμαστε υπερήφανοι σήμερα, δουλεύει σκληρά ο ίδιος και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και ένα από τα βασικά μέλη αυτής της ομάδας είναι και η όμορφη Θρακιώτισσα φυσιοθεραπεύτρια, που έχει βάλει το μικρό της λιθαράκι ώστε να κατακτηθεί αυτό το τεράστιο ολυμπιακό μετάλλιο…