Γκάφα ο Λοντίγκιν αλλά δεν στοίχισε στην Ζενίτ που πήρε την πρώτη της νίκη με Λουτσέσκου (+video)

 

Tην πρώτη της νίκη πέτυχε στο πρωτάθλημα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επί της Ροστόφ και μάλιστα με ανατροπή, παρότι στο πρώτο τέρμα φέρει τεράστια ευθύνη ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν.

Η Ροστόφ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με 0-2. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Πολόζ με πλασεό στο 8′. Ο Λοντίγκιν στην προσπάθεια του να διώξει έπειτα από γύρισμα αμυντικού έστρωσε την μπάλα στον Μπουχάροφ (φωτογραφία), ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Πολόζ για το 0-1. Στο 14΄ οι δύο παίκτες της Ροστόφ συνεργάστηκαν και πάλι με τον Πολόζ να διπλασιάζει τόσο τα δικά του τέρματα όσο και της ομάδας του, Στο 44΄΄ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Γκατσάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αυτό βοήθησε τη Ζενίτ στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έφτασε στην ολική ανατροπή. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης μείωσε αρχικά στο 50΄ με τον Τζουλιάνο απ΄πο την άσπρη βούλα, πέναλτι το οποίο αμφισβήτησαν οι παίκτες της Ροστόφ. Στο 72΄ η Ζενίτ έφερε το ματς στα ίσια με αυτογκόλ του Εζατολάχι, ενώ στο 85΄ ο Τζόρτζεβιτς έκανε το τελικό 3-2 για την ομάδα της Ζενίτ.