Ξεκίνημα με το αριστερό στο Ευρωμπάσκετ για την Εθνική Παίδων του Ερμέιδη

 

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα των παίδων ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ από τη Φιλανδία με 67-74 και πλέον θέλει οπωσδήποτε νίκη στο επόμενο παιχνίδι με το Ισραήλ για να μείνει σε τροχιά οκτάδας. Τρεις πόντους και τρία ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής για τον Δημήτρη Ερμείδη.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική μας να παίζει καλή άμυνα, όμως να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Έτσι επέτρεψε τους Φιλανδούς να μένουν κοντά στο σκορ, με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει με 25-24.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική βραχυκύκλωσε, με τους Φιλανδούς να βρίσκουν πολλές λύσεις στην επίθεση, βρίσκοντας και δεύτερες επιθέσεις (είχαν συνολικά 14 επιθετικά ριμπάουντ. Έτσι άρχισαν σιγά σιγά να χτίζουν διαφορά που έφτασε και τους δέκα πόντους με το τέλος του δεκαλέπτου (41-51). Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες της Εθνικής μας προσπάθησαν να μειώσουν, όμως τα πολλά λάθη στην επίθεση και η κακή άμυνα έφεραν τους Φιλανδούς να προηγούνται πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος με 50-62. Εκεί άρχισε η αντεπίθεση των παικτών του Μανούσου Μανουσέλη, οι οποίοι δύο λεπτά πριν το τέλος μείωσαν σε 62-65. Ένα τρίποντο-μαχαιριά όμως και δύο λάθη στην επίθεση επέτρεψαν στους Φιλανδούς να ανεβάσουν τη διαφορά στο 62-70 και να φτάσουν στη νίκη με 67-74.

Δεκέλεπτα: 14-12, 25-24 (ημίχρονο), 41-51, 67-74 (τελικό αποτέλεσμα)

Hellas_finland_hellas stats

Hellas_finland_finland stats