Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αποφασίζει ο Κοντονής για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος

 

Μετά την αργία του Δεκαπενταύγουστου θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Super League ή αν θα υπάρχει επ αόριστον αναβολή μέχρι να λυθεί το θέμα με την ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έχει ήδη προειδοποιήσει από το Ρίο που βρισκόταν ότι “υπό τις παρούσες συνθήκες  κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσει και να διεξαχθεί στην Ελλάδα μέχρι την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης”, ζητώντας τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ. Χαρακτηρίζει δε “πραξικοπηματική και παράνομη απόφαση της ΕΠΟ να «αναδιαρθρώσει» μονομερώς  και απρόκλητα τη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων της, παραβιάζοντας κατάφορα υφιστάμενες συνταγματικές διατάξεις και νομοθετικές ρυθμίσεις”.

Όπως είναι λογικό το τριήμερο που ακολουθεί είναι απίθανο να υπάρχουν εξελίξεις, οι οποίες όμως από την Τρίτη αναμένεται να τρέξουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Το θέμα φυσικά είναι ότι ούτε ο υφυπουργός αθλητισμού, αλλά ούτε και η ΕΠΟ κάνουν πίσω και το πιο πιθανό (αλλά και απευχές) σενάριο είναι το πρωτάθλημα να μην αρχίσει. Αυτό πιθανότατα να είναι και το λιγότερο, καθώς η FIFA απειλεί με αποκλεισμούς από όλες τις διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στις 6 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αν αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, πιθανότατα να είναι στον αέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here