Επιβεβαίωση ThrakiSportS: Αλλαγή στον πάγκο του ΑΟ Ορεστιάδας με την έλευση Μέρτεν

 

Μπορεί ο Πλάμεν Κριστόφ να είχε υπογράψει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΑΟ Ορεστιάδας, ωστόσο τη νέα σεζόν δεν θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας του Β. Έβρου, όπως είχε άλλωστε γράψει πριν από αρκετές ημέρες το ThrakiSportS, έστω και αν στην συνέχεια αυτό επιχειρήθηκε να διαψευστεί.

Ο ίδιος ο σύλλογος ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Βούλγαρο τεχνικό. Στην θέση του θα κάθεται ο γνώριμος στους Έλληνες από το πέρασμά του στον Παμβοχαϊκό Μίχαελ Μέρτεν. Ο Γερμανός κόουτς ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Α.Ο.Ορεστιάδας “John Deere” ανακοινώνει με μεγάλη χαρά τη συνεργασία του με τον Γερμανό προπονητή Μίκαελ Μέρτεν, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή στη θέση του Πλάμεν Κριστόφ που για οικογενειακούς λόγους επέστρεψε στη χώρα του.
Η διοίκηση του Α.Ο.Ο ευχαριστεί θερμά την προσπάθεια του Πλάμεν Κριστόφ να παραμείνει ως προπονητής στην ομάδα, γεγονός που δεν κατέστη εφικτό».

Το βιογραφικό του Μέρτεν:

O Michael Merten είναι Γερμανός προπονητής. Γεννήθηκε12 Ιανουαρίου 1969στο Μόναχο και έχει σπουδάσει προπονητής βόλεϊ στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Έχει κοουτσαρει την εθνική ομαδα ανδρών του Λίχτενσταϊν από το 1997 μέχρι το 2002. Στη συνέχεια πήγε στην Φέλντκιρχ με την οποία κέρδισε το κυπέλλο γυναικών της Αυστρίας.

Συνέχισε στη Γερμανία και στην Αιχβάλντε της Μπουντεσλίγκα γυναικών.

Το 2007 και για μία διετία πέρρασε από την Σπεργκάου (Α1 ανδρών) πριν ξαναγυρίσει στις γυναίκες και την Πότσνταμ.

Το 2011 ήταν στην ρουμανική Ρεμάτ Ζαλάου έχοντας παίκτη τον Νέμεθ.

Ακολούθησε η θητεία του στην Εθνική Εφήβων της Γερμανίας και στην Αυστριακή Αμστετεν.

Το 2013-14 κοουτσάρισε την Λουνεμπουργκ στην Α2 Γερμανίας, ενώ ήταν και Β΄προπονητής στην Εθνική Αυστρίας.

O Mέρτεν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός στις 14 Νοεμβρίου 2014 μέχρι το τέλος της σεζόν 2014-15.