Η άγνωστη «συνεισφορά» του σκοπευτηρίου του Δαφνώνα Ξάνθης στην επιτυχία της Άννας Κορακάκη

 

Στον Δαφνώνα Ξάνθης υπάρχει ένα από τα καλύτερα σκοπευτήρια της χώρας. Δημιουργήθηκε με κονδύλια του προγράμματος Ελλάδα 2004 και εγκαινιάστηκε από τον (ξανθιώτη στην καταγωγή) τότε γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή το 2010.

Στο συγκεκριμένο σκοπευτήριο η Άννα Κορακάκη συμμετείχε σε δύο διασυλλογικούς αγώνες πριν το 2014, τους οποίους φυσικά και κέρδισε. Επίσης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου που έχει την έδρα του στην Σταυρούπολη Ξάνθης, συχνά ερχόταν τα πιο παλιά χρόνια για προπονήσεις αν και με δυσκολία, λόγω της απόστασης.

«Στον Δαφνώνα υπάρχει ένα πολύ καλό σκοπευτήριο, αλλά είναι μακριά από εμάς στην Δράμα. Έτσι η Άννα ουσιαστικά μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο ThrakiSportS μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και πριν την κατάκτηση του χρυσού ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης, σε φιλική κουβέντα μαζί του.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου της Ξάνθης Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα xanthi2, στην αθλήτρια και τον πατέρα της παραχωρήθηκαν δύο παλιά μηχανήματα επαναφοράς στόχων που δεν χρησιμοποιούνταν στο σκοπευτήριο του Δαφνώνα, τα οποία εγκαταστάθηκαν στο πολυσυζητημένο πρόχειρο σκοπευτήριο στην Δράμα.

Οι άνθρωποι του σκοπευτηρίου στον Δαφνώνα δηλώνουν υπερήφανοι γιατί «τουλάχιστον εμείς παρείχαμε κάθε δυνατή στήριξη και διευκόλυνση που άξιζε η νεαρή αθλήτρια πριν την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Ξάνθης.

Πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, ο δήμαρχος της πόλης Μπάμπης Δημαρχόπουλος ευαισθητοποιήθηκε και έθεσε το σκοπευτήριο του Δαφνώνα στην διάθεσή της. «Το Χρυσό κορίτσι της Ελλάδας μας, μπορεί όποτε θέλει, όσο θέλει και όταν θέλει, να βρίσκεται στο σκοπευτήριο του Δήμου Ξάνθης στο Δαφνώνα. Δικές της όλες οι εγκαταστάσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, η Άννα Κορακάκη και ο πατέρας της, βλέποντας την παντελή απουσία της πολιτείας τόσο σε γενικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, έστω και αν όλοι τώρα τρέχουν για τις φωτογραφίες, είχαν βρει την λύση. Είχαν μετακομίσει με αφορμή τις σπουδές της στην Θεσσαλονίκη και το Χαριλάου όπου έκανε προπονήσεις, ενώ τους τελευταίους μήνες χάρη σε χορηγούς πραγματοποίησε την προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο εξωτερικό.