Ρίο 2016: Ώρα τελικού και… μεταλλίου για τα κορίτσια της (Εβρίτισσας) Χρύσας Μπισκιτζή

 

Η Ελληνική Κωπηλασία παραδοσιακά στις τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Μετάλλιο στην Αθήνα, μετάλλιο και στο Πεκίνο, μετάλλιο και στο Λονδίνο.

Αν είναι να πάμε σε τέταρτη σερί επικράτηση, αυτό θα το μάθουμε στην διάρκεια της Πέμπτης.Στην εντυπωσιακή εγκατάσταση της Λίμνης Λαγκόα τα κορίτσια του διπλούθ σκιφ ελαφρών βαρών κατεβαίνουν στον τελικό και οι προσδοκίες μας είναι πολλές.

Η Χρύσα Μπισκιτζή, με καταγωγή από τον Έβρο, είναι η κορυφαία κωπηλάτρια που έχει αναδείξει το άθλημα στην χώρα μας. Πλέον είναι προπονήτρια. Μαζί με τον σύζυγό της, τον Βασίλη Πολύμερο, ανακάλυψαν πριν τέσσερα χρόνια την Σοφία Ασουμανάκη.

Με την Μπισκιτρζή ως προπονήτρια, η Ασουμανάκη κατάφερε στο διάστημα αυτό να κερδίσει μετάλλια, ακόμα και να καταρρίψει παγκόσμια ρεκόρ. Την ίδια στιγμή ανέτειλε και το άστρο της Κατερίνας Νικολαΐδου από την Κατερίνη.

Οι ιθύνοντες της ελληνικής ομοσπονδίας αποφάσισαν ότι η ισχύς είναι εν τη ενώσει. Αντί να τις αφήνουν να αγωνίζονται μόνες, τις έκαναν δίδυμο. Τους έμαθαν την τεχνική του σωστού συγχρονισμού και πλέον περιμένουμε ένα ακόμα ελληνικό ολυμπιακό θαύμα.

Ο αγώνας των κοριτσιών ξεκινά (θαυμάστε ακρίβεια) στις 11.04 τοπική ώρα, 5.04 το απόγευμα στην Ελλάδα. Τρία τέταρτα μετά θα αγωνιστεί στον τελικό και η τετράκοπος των αγοριών ενώ νωρίτερα θα έχουμε και τον ημιτελικό της άλλης μας τετρακόπου, που αναβλήθηκε από χθες…