Ο Κώστας Μπανιώτης άγγιξε για γούρι λίγη από την «λάμψη» του χρυσού της Κορακάκη

 

Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ τοπική ώρα, δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ελλάδα, επέστρεψε η Άννα Κορακάκη στο Ολυμπιακό Χωριό. Ήταν αρκετά κουρασμένη αλλά τα υπερκάλυπτε όλα η χαρά της – και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, έτρεξαν όλοι να την υποδεχθούν, να την συγχαρούν και να φωτογραφηθούν.

«Άννα, Άννα» φώναζαν οι καμιά 20αριά έλληνες, παράγοντες και αθλητές που μαζεύτηκαν για να τιμήσουν την χρυσή ολυμπιονίκη, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν μένει μέρα παραπάνω στο Ρίο, αφού το πρωί της Τετάρτης αναχωρεί η πτήση της πίσω για την Αθήνα.

Ανάμεσα στους αθλητές που βρέθηκαν στην είσοδο του αρχηγείου της ελληνικής ομάδας και υποδέχθηκαν την Δραμινή πρωταθλήτρια «ακουμπώντας» για λίγο τα μετάλλιά της ήταν και ο Κομοτηναίος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης.

«Και στα δικά σου…», του ευχήθηκε η Άννα κοιτώντας με νόημα και τον προπονητή του “Μπάνι” Γιώργο Τσούγκο. Η χρυσή ολυμπιονίκης  που παρά την ταλαιπωρία και την κούραση, αφού από τις πέντε τα χαράματα είχε ξυπνήσει και από τις 9.00 αγωνιζόταν και δεν είχε βάλει μπουκιά στο στόμα της, δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν. Ούτε σε αυτούς που της γύρναγαν την πλάτη και όρθωναν εμπόδια όλα τα προηγούμενα χρόνια.