“Χάλασε” τη φιέστα με ανατροπή στη Λάρισα η Ξάνθη

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη πήρε φιλική νίκη στη Λάρισα με 1-2 και “χάλασε” τη φιέστα της θεσσαλικής ομάδας για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος της Football League.

Μόλις στο 8΄ η Λάρισα προηγήθηκε στο σκορ, ύστερα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαρέλα, το οποίο είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Ντέλετις. Η Ξάνθη έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 33΄΄ όταν έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, ο Πέτρος Ορφανίδης δεν μπόρεσε με κοντινή προβολή να ισοφαρίσει, καθώς ο Ντεγκρά μπλόκαρε την μπάλα. Στο 34΄ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς ο Γιοβάνοβιτς θα πιάσει την κεφαλιά, όμως αυτή πέρασε άουτ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Βαρέλα σέντραρε με τον Ντέλετιτς να μη βρίσκει στόχο.

Στο δεύτερο και στο 49΄ η Λάρισα πέτυχε γκολ με τον Μαρουκάκη, το οποίο ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης των “βυσσινί” ήταν οφσάιντ. Από εκεί και πέρα η Ξάνθη άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και στο 65′ θα καταφέρει να ισοφαρίσει με εύστοχο πέναλτι του Νιέτο. Στο 76΄ θα έρθει η ανατροπή για την Ξάνθη με κεφαλιά του Γιουνές, ενώ το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο, αν οι Λισγάρας στο 86΄ και Τριάδης στο 89΄ δεν έβρισκαν το δοκάρι στις προσπάθειες που επιχείρησαν.

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τους Ζιβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Ρεμπέριρα, Ράνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης