Ρίο 2016: Τα όρια που πρέπει να πιάσουν Μπανιώτης και Παπαχρήστου για πρόκριση στον τελικό

 

Έγιναν γνωστά τα όρια πρόκρισης στους τελικούς των αλμάτων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπανιώτης και η Βούλα Παπαχρήστου θα διεκδικήσουν είσοδο στις κορυφαίες 12άδες των αγωνισμάτων τους.

Πρώτη θα πέσει στη μάχη η Βούλα Παπαχρήστου, μία από τις σοβαρές ελληνικές ελπίδες έως και για μετάλλιο, τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό είναι άλλωστε αλλά και μεταλλιούχος και στο ευρωπαϊκό του ανοιχτού.

Η Παπαχρήστου θα αναμετρηθεί με άλλες 36 κοπέλες που θα κυνηγήσουν ένα άλμα στα 14.30, το οποίο είναι το όριο που θα οδηγήσει απευθείας στον τελικό του τριπλούν. Ωστόσο η σταθερότητά της σε αυτές τις επιδόσεις αποτελεί εγγύηση για πρόκριση.

Την ημέρα που θα διεξάγεται ο τελικός στο τριπλούν των γυναικών, θα διεξάγεται και ο προκριματικός στο ύψος των ανδρών με την συμμετοχή του Κώστας Μπανιώτη αλλά και των Κυριάκου Ιωάννου και Δημήτρη Χονδροκούκη που θα αγωνιστούν για την Κύπρο.

Οι τρεις τους και άλλοι 41 αθλητές θα κυνηγήσουν το άλμα στα 2.31 που αποτελεί το όριο πρόκρισης για τον τελικό του ύψους. Μπορούν και οι τρεις την πρόκριση, η οποία ενδέχεται να έρθει και με το 2.29 ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στον αγώνα.

Η εξέλιξη του ύψους ανδρών θα είναι η εξής: 2.17 – 2.22 – 2.26 – 2.29 – 2.31.