Όταν ο Κατραντζής γνώρισε τον… (πικραμένο) Τζόκοβιτς στο Ολυμπιακό Χωριό

 

Η αγάπη του Νόβακ Τζόκοβιτς για τους Έλληνες είναι γνωστή. Πριν δύο χρόνια ο Σέρβος Νο1 τενίστας στον κόσμο είχε πανηγυρίσει έξαλλα μπροστά από την τηλεοπτική οθόνη το γκολ του Γιώργου Σαμαρά με το οποίο η Εθνική Ποδοσφαίρου προκρίθηκε στους 16 του Μουντιάλ  της Βραζιλίας.

Όταν βλέπει ή ακούει κάποιον Έλληνα, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φωτογραφηθεί μαζί του. Έτσι ο θρακιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής κατάφερε να αποσπάσει μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό και συγκεκριμένα στο εστιατόριο μια σέλφι που θα ζηλέψουν πολλοί στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά πίσω από τα χαμόγελα, οι δυο πρωταγωνιστές της φωτογραφίας ένωσαν τις… πίκρες τους. Ο Τζόκοβιτς αποτέλεσε το θύμα της μεγάλης έκπληξης στον πρώτο γύρο του τουρνουά αντισφαίρισης των ανδρών, χάνοντας από τον Αργεντίνι Ντελ Πότρο. Την  Δευτέρα αποκλείστηκε και στο διπλό και ουσιαστικά τέλειωσαν για αυτόν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο Κατραντζής παρά την μεγάλη προσπάθεια, αναδείχθηκε με τα υπόλοιπα παιδιά της σκυταλοδρομίας 4×100 ελεύθερο στην 10η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων και έχασαν οριακά την είσοδο στον μεγάλο τελικό. Και για αυτό ο θρακιώτης κολυμβητής δεν κρύβει την πίκρα του.

«Όλοι από την Ελλάδα μου λένε ότι δεν πειράζει, εσύ μας έχεις κάνει υπερήφανους και τέτοια. Είναι αλήθεια ότι το σημαντικό είναι η συμμετοχή, που κατάφερα και το ζω όλο αυτό. Αλλά όταν φτάνεις τόσο κοντά σε πρόκριση στον τελικό, δεν μπορείς να μην στεναχωριέσαι και να μην το σκέφτεσαι. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ξανά τέτοια ευκαιρία, Λίγο ήθελε….».

Λόγια ενός μεγάλου αθλητή, του σπουδαιότερου κολυμβητή που ανέδειξε η Θράκη τα τελευταία χρόνια και ενός από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Λόγια που δείχνουν ότι τα καλύτερα έπονται. Γιατί όταν βγαίνεις 10ος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην κολύμβηση και είσαι δυσαρεστημένος με το αποτέλεσμα αυτό (!!!), τότε είναι ξεκάθαρο ότι είσαι μεγάλος αθλητής….