LIVE από το Ρίο ντε Τζανέιρο: Ο τελικός του Σιδέρη Τασιάδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το Ρίο ντε Τζανέιρο τον ημιτελικό και τον τελικό του Εβρίτη στην καταγωγή πρωταθλητή του κανόε καγιάκ Σιδέρη Τασιάδη στο σλάλομ του κανόε καγιάκ των Ολυμπιακών Αγώνων. Το ThrakiSportS βρίσκεται στο ολυμπιακό κέντρο κανόε καγιάκ στο Ρίο και μεταδίδει…

Καλησπέρα. Σε περίπου 20 λεπτά θα ξεκινήσει το ημιτελικός και ακολούθως ο μεγάλος τελικός και το ThrakiSportS παράλληλα με το γενικό live για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανοίγει και ειδικό για να καλύψει στιγμή προς στιγμή την προσπάθεια ενός παιδιού από την Θράκη, του Σιδέρη Τασιάδη.

Ωρα 19:13  Η ιστορία του είναι λίγο ως πολύ γνωστή στους θρακιώτες φιλάθλους αλλά και στους αναγνώστες του ThrakiSportS αλλά να την επαναλάβουμε εν συντομία. Παιδί μεταναστών από τον Έβρο, από όπου κατάγεται τόσο ο μπαμπάς του όσο και η μαμά του, μεγάλωσε μέχρι τα οκτώ του χρόνια σε ένα από τα βορειότερα χωριά της Ελλάδας και μετά μετανάστευσαν ως οικογένεια στην Γερμανία.

Ώρα 19:16  Η ελληνική πολιτεία δεν διεκδίκησε τον Τασιάδη για να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα. Η γερμανική ανακάλυψε το ταλέντο του και έσπευσε αμέσως να του παράσχει όλα τα εφόδια για να μπορέσει να διακριθεί. Και στο Λονδίνο σε ηλικία 22 ετών διακρίθηκε κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Ώρα 19:20  Πλέον έρχεται στο Ρίο τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος και πιο ώριμος, αλλά παραμένει ο νεώτερος σε ηλικία που μετέχει στον ημιτελικό. Στον οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι προκρίθηκε προχθές Κυριακή με την κορυφαία επίδοση.

Ώρα 19:23  Αυτός είναι και ο λόγος που ο Εβρίτης πρωταθλητής θα αγωνιστεί τελευταίος. Θα γνωρίζει δηλαδή τις επιδόσεις των αντιπάλων του.

Ώρα 19:26  Ο ημιτελικός ξεκινά σε τέσσερα λεπτά και μετέχουν 26 αθλητές. Προκρίνονται οι δέκα πρώτοι για τον μεγάλο τελικό που θα ξεκινήσει στις 3.13 τοπική ώρα, 9.13 το βράδυ στην Ελλάδα.

Ώρα 19:29  Αρχίζει ο αγώνας και ο Γκέμπας από την Τσεχία δοκιμάζει πρώτος.

Ώρα 19:32  Στα 98.77 ο χρόνος του Τσέχου χωρίς βαθμούς ποινής. Επόμενος που θα δοκιμάσει είναι ο Σου από την Κίνα.

Ώρα 19:35  Σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μετά τερμάτισε ο κινέζος και δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Επόμενος ο Αϊχφελντ από τις ΗΠΑ.

Ώρα 19:38  Ο Πορτογάλος Καρβάλιο αγωνίζεται τώρα. Ο Αμερικανός τερμάτισε 2.46″ πίσω από τον πρωτοπόρο Γκεμπας από την Τσεχία.

Ώρα 19:43  Ο Κραβάλιο είναι δεύτερος ενώ μόλις ολοκλήρωσε ο Ρώσος χωρίς επιτυχίες, 15 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρωτοπόρο μέχρι στιγμής Γκέμπας που ήδη έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό.

Ώρα 19:45  Αφόρητη η ζέστη και καυτός ο ήλιος. Αν δεν πάθουμε ηλίαση με αυτόν τον καιρό εδώ (μέχρι πριν μια ώρα είχε σύννεφα και νόμιζες ότι θα βρέξει)

Ώρα 19:49  Ο Ελοσέγκι από την Ισπανία με 97.93 περνά στην πρώτη θέση και προκρίνεται στον τελικό.

Ώρα 19:54  Στον τελικό έχουν περάσει μέχρι στιγμής οι Ελοσέγκι από την Ισπανία, Γκέμπας από την Τσεχία, Καρβάλιο από την Πορτογαλία και Αϊχφέλντ από τις ΗΠΑ.

Ώρα 19:58  Συνεχίζουν τις προσπάθειες οι αθλητές, θυμίζουμε ότι τελευταίος θα αγωνιστεί ο Εβρίτης Σιδέρης Τασιάδης, βάσει προγράμματος σε λιγότερα από 15 λεπτά.

Ώρα 19:59  Ο Χανέντα από την Ιαπωνία με την τρίτη καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής παίρνει και αυτός την πρόκριση για το τελικό. Βρέθηκε 0.91 πίσω από τον πρωτοπόρο.

Ώρα 20:02  Και ο Σαβσεκ από την Σλοβενία στον τελικό. Αν μετράμε καλά, έχουν απομείνει άλλοι τέσσερις να δοκιμάσουν με πρώτο τον Βρετανό Ντέιβιντ Φλόρενς

Ώρα 20:05  Την πέμπτη επίδοση επιτυγχάνει ο Φλόρενς με 99.36 αλλά είναι αρκετή για να προκριθεί στον τελικό και να πανηγυρίσει δίπλα μας ο συνάδελφος από το BBC.

Ώρα 20:06  Τώρα η σειρά του Γάλλου Ντενίς Αργκό Γκανό, χρυσού ολυμπιονίκη πριν τέσσερα χρόνια. Αυτός που είχε αφήσει δεύτερο τον Τασιάδη

Ώρα 20:08  Με 98.06 και την δεύτερη επίδοση προκρίθηκε στον τελικό. Απομένει μόνον ο Τασιάδης.

Ώρα 20:12  Με 95.630  ο Τασιάδης επιτυγχάνει τον ταχύτερο χρόνο και ως πρώτος πηγαίνει στον τελικό. Πανηγυρισμοί στην εξέδρα. Ο Εβρίτης στην καταγωγή πρωταθλητής με τα χρώματα της Γερμανίας είναι μεγάλο φαβορί για χρυσό σε μια ώρα από τώρα.

Ώρα 20:15  Ο Tασιάδης ήταν κατά 2.30 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο!!!

Ώρα 21:14 Βάση προγράμματος σε λίγα λεπτά ξεκινάει ο τελικός της κατηγορίας C1 στην οποία συμμετέχει ο Σιδέρης Τασιάδης.

Ώρα 21:17 Ξεκίνησε ο τελικός με πρώτο τον Αϊχφελντ από τις ΗΠΑ που έκανε χρόνο 99.69 με 4 δευτερόλεπτα ποινή.

Ώρα 21:22 Ακόμα χειρότερο χρόνο για τον Πορτογάλο Καρβάλιο, ο οποίος έκανε 105.74 με 4 δευτερόλεπτα ποινή.

Ώρα 21:24 Ο Σλοβάκος Μπένους έκανε χρόνο 95.02 . Άλλοι πέντε αθλητές, ανάμεσα τους και ο Σιδέρης Τασιάδης.

Ώρα 21:28 Ολοκλήρωσε και ο Βρετανός Φλόρενς με χρόνο 109.00 με 4 δευτερόλεπτα ποινή.

Ώρα 21:31 Στο 97.44 ο χρόνος του Ιάπωνα Χανέντα.

Ώρα 21:36 Ολοκλήρωσε και ο Σλοβένος Σάβσεκ με χρόνο 99.36 με 4 δευτερόλεπτα ποινή.

Ώρα 21:39 Ο Γάλλος Αργκό Σανό θα κάνει χρόνο 94.17 και θα περάσει στην πρώτη θέση. Στη δεύτερη αυτή τη στιγμή ο Μπενούς από τη Σλοβακία.

Ώρα 21:43 Ο Ισπανός Ελοσέγκι θα κάνει χρόνο 101.27 με 4 δευτερόλεπτα ποινή και τώρα είναι η ώρα του Σιδέρη Τασιάδη που θέλει καλύτερο χρόνο και από τον ημιτελικό, καθώς ο Γάλλος του έχει βάλει δύσκολα.

Ώρα 21:46 Δυστυχώς ο Σιδέρης Τασιάδης δεν τα κατάφερε. Μετά από έναν άσχημο αγώνα στον τελικό έκανε χρόνο 97.90 με 2 δευτερόλεπτα ποινή και κατετάγη πέμπτος.

Ώρα 21:48 Χρυσό μετάλλιο για τον Γάλλο Αργκό Σανό, ασημένιο για τον Σλοβάκο Μπένους και χάλκινο για τον Ιάπωνα Χανέντα.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και παρακολουθήσατε τον αγώνα του θρακιώτη Σιδέρη Τασιάδη στην προσπάθεια που έκανε να κατακτήσει ένα μετάλλιο.