Ρίο 2016: Με την καλύτερη επίδοση στα ημιτελικά του σλάλομ ο Εβρίτης Σιδέρης Τασιάδης

 

Ο Σιδέρης Τασιάδης είναι παιδί ενός Εβρίτη και μιας Εβρίτισσας. Μέχρι τα δέκα του χρόνια έμενε στον Έβρο αλλά στην συνέχεια οι γονείς του έγιναν μετανάστες στην Γερμανία και ο ίδιος αθλητής, πρωταθλητής και στην πορεία ολυμπιονίκης του κανόε καγιάκ με τα γερμανικά χρώματα.

Πριν τέσσερα χρόνια, όταν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Λονδίνο, είχε ταράξει τα νερά με την δήλωσή του ότι δεν αισθάνεται Έλληνας. Ο Τασιάδης και φέτος εκπροσωπεί την Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο σλάλομ. Είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, αυτό σημαίνει όμως και τέσσερα χρόνια ωριμότερος.

Η ωριμότητα αυτή φάνηκε την Κυριακή στον προκριματικό. Αν και σημείωσε την ένατη επίδοση μετά την πρώτη προσπάθεια, κατάφερε στην δεύτερη προσπάθεια, έχοντας πλέον γνωρίσει καλύτερα και την αρκετά απαιτητική πίστα, να τερματίσει με τον ταχύτερο χρόνο. Χωρίς να δεχθεί καμία ποινή για παραβίαση κάποιου εμποδίου, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1 λεπτό, 2 δευτερόλεπτα και 23 εκατοστά.

Νωρίτερα, στον πρώτο γύρο είχε χρόνο 1.08.47 και επειδή είχε και δύο ποινές (που σημαίνει επιπλέον τιμωρία δύο δευτερολέπτων), με συνολική επίδοση  100,47 δεύτερα είχε περιοριστεί στην ένατη θέση. Αλλά πήρε το αίμα του πίσω στον πιο σημαντικό αγώνα, λίγο μετά, μέχρι τον επόμενο βέβαια που έχει προγραμματιστεί την Τρίτη. Τότε θα έχουμε αρχικά τον ημιτελικό και ακολούθως τον τελικό.

Η φωτογραφία του πρακτορείου AP προέρχεται από τον αγώνα του την Κυριακή. Τα πιο σημαντικά όμως θα έρθουν την Τρίτη, όπως είχε συμβεί και τέσσερα χρόνια πριν, στο Λονδίνο. Και τότε ίδιες μέρες είχαν φιλοξενηθεί τα αγωνίσματα των προκριματικών και ημιτελικών – τελικού.

Το ThrakiSportS θα έχει τις επόμενες ώρες νέα αναλυτικά ρεπορτάζ για το φαινόμενο Τασιάδη και τα όσα μεσολάβησαν αυτά τα τέσσερα χρόνια από την ημέρα που πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό. Μπορεί να μην δηλώνει πλέον Έλληνας και να τιμά τα χρώματα της Γερμανίας, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα παιδί μεταναστών της Θράκης μας, όπως τόσα και τόσα άλλα που μεγαλώνουν στην Γερμανία και τις άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης – και καλό θα ήταν έστω οι τοπικές αρχές, από την στιγμή που η ελληνική πολιτεία αδιαφορεί, να το έχουν στα υπόψιν τους…