Ντροπή! Η ΕΡΤ «έχασε» το μετάλλιο της Κορακάκη!! Δεν είχε δημοσιογράφο στον αγώνα της…

 

Είναι απίστευτο αλλά η ΕΡΤ που πληρώνουν όλοι οι έλληνες πολίτες «έχασε» το μετάλλιο της Άννας Κορακάκη. Μπορεί να έδειξε live την προσπάθειά της, ωστόσο δεν είχε δημοσιογράφο στο σκοπευτήριο την ώρα του αγώνα. Έτσι και αλλιώς οι μεταδόσεις στην πλειοψηφία των αγωνισμάτων είναι από το στούντιο της Αθήνας.

Ο δημοσιογράφος με το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης έφτασαν στο σκοπευτήριο δύο ώρες μετά τον αγώνα της. Φυσικά η Άννα Κορακάκη έκανε δηλώσεις. Αλλά πιο πριν είχε μιλήσει σε έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη, ενώ είχε μιλήσει και στην συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο κέντρο Τύπου.

Φυσικά, επειδή η χαρά ήταν μεγάλη αλλά και η Κορακάκη είναι από την φύση της ευγενική, δεν αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση της ΕΡΤ όταν αυτή δέησε να έρθει. Έτσι κι αλλιώς, μετά το αντιντόπινγκ κοντρόλ, έκανε τις τηλεοπτικές της δηλώσεις και στα υπόλοιπα ελληνικά κανάλια, έστω και αν εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης έχασε την απογευματινή της προπόνηση ενόψει του επόμενου αγώνα που δεν αργεί, καθώς έρχεται αυτήν την Τρίτη.

Ωστόσο η απουσία της ΕΡΤ ήταν (και παραμένει) απαράδεκτη. Στο Ρίο έχουν έρθει έξι απεσταλμένοι από την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στο σύνολό τους οι υπόλοιποι απεσταλμένοι των ελληνικών μέσων ενημέρωσης δεν ξεπερνούν τα πέντε άτομα. Ανάμεσα στα ελάχιστα διαπιστευμένα ελληνικά ΜΜΕ είναι και το ThrakiSportS, που ήταν παρών στον αγώνα της Κορακάκη.

 

Δεν ήταν όμως η ΕΡΤ. Για να πάρει πρώτη, ως δικαιούται, δηλώσεις από το πρώτο ελληνικό μετάλλιο σε αυτήν την διοργάνωση, πριν από οποιονδήποτε άλλον. Δεν ήταν η ΕΡΤ για να μεταδώσει από το σκοπευτήριο και όχι από το στούντιο τον αγώνα. Δεν ήταν η ΕΡΤ για να τον μεταδώσει έστω από την ΕΡΑ Σπορ, που είναι «ίδιο μαγαζί». Ήρθε τελευταία και καταϊδρωμένη.

Η αλήθεια είναι ότι για να βρεθεί κάποιος στο σκοπευτήριο απαιτούνταν κόπος και χρόνος. Απείχε μία ώρα από το επίκεντρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το μετάλλιο της Άννας Κορακάκη δεν ήταν αναμενόμενο, ώστε να πιάσει τον μηχανισμό της κρατικής τηλεόρασης σε τόσο βαθύ ύπνο.

Δεν μπορεί όλοι οι υπόλοιποι, περιλαμβανομένων των Κοντονή, Καπράλου και Κούβελου, για να μην περιοριστούμε μόνο στους δημοσιογράφους, να βρίσκονται εκεί καθώς μυρίζονταν την επιτυχία και η ΕΡΤ που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων να απουσιάζει. Απλά ήταν ένα πολύ μεγάλο φάουλ.

Και δεν σημαίνει ότι φταίνε για αυτό οι ευρισκόμενοι απεσταλμένοι της στο Ρίο. Κάπου στην Αθήνα θα πρέπει να αναζητηθούν ακόμα πιο σοβαρές ευθύνες, που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τον τρόπο κάλυψης αυτής της αποστολής, όπως και συνολικά τον τρόπο μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα….