Η όμορφη Θρακιώτισσα που κρύβεται πίσω από τις μεγάλες εμφανίσεις του Πετρούνια

 

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στους κρίκους, που του έδωσε 15.833 βαθμούς, ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε με την 2η καλύτερη επίδοση στον τελικό του αγωνίσματος, στις 14 Αυγούστου.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως πολλοί είναι ότι φύλακας άγγελος των επιτυχιών του Πετρούνια και γενικά των αθλητών της Εθνικής Ομάδας της Ενόργανης Γυμναστικής είναι μία Θρακιώτισσα: η πρώην βολεϊμπολίστρια Ιβάνα Τζούριτς, αδελφή του αρχηγού της Εθνικής Ανδρών Δημήτρη Τζούριτς.

Εφόσον ο Δημήτρης δηλώνει Ορεστιαδίτης, καθώς μεγάλωσε, πήγε σχολείο, έκανε φίλους και έμαθε τα μυστικά του βόλεϊ στην πόλη του Β. Έβρου την περίοδο που εκεί αγωνιζόταν ο πατέρας του, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Ιβάνα, που αποτελεί εδώ και καιρό έναν ακόμη πολύτιμο “κρίκο” στη χρυσή αλυσίδα των επιτυχιών της Ελληνικής Γυμναστικής.

Η Ιβάνα Τζούριτς είναι η φυσιοθεραπεύτρια της Ελληνικής Εθνικής Ενόργανης Γυμναστικής και φυσικά μετέχει στην αποστολή που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο ίδιος ο Πετρούνιας δεν διστάζει στις δηλώσεις του, μετά από κάθε μεγάλη του εμφάνιση, μετά από κάτε μεγάλη του επιτυχία, να εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό της.

«Ένα “ευχαριστώ”  αξίζει βέβαια, από μένα και από όλη την Εθνική ομάδα και στη φυσιοθεραπεύτριά μας, την Ιβάνα Τζούριτς» συνηθίζει να λέει ο Πετρούνιας κάνοντας το χαμόγελο της Τζούριτς να μοιάζει πιο λαμπερό και από τα χρυσά μετάλλια που συχνά κρεμάει στο στήθος του.

Γεννημένη πρωταθλήτρια, ως μέλος της οικογένειας Τζούριτς, η όμορφη Ιβάνα ονειρευόταν από μικρή μια ολυμπιακή διάκριση. Ωστόσο η ταλαντούχα άλλοτε βολεϊμπολίστρια του Ολυμπιακού είδε την τύχη να της γυρίζει αδικαιολόγητα την πλάτη, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός το 2011 την οδήγησε στο χειρουργείο και έκτοτε δεν την ξανάδαμε ποτέ στα γήπεδα του βόλεϊ.

Έμεινε όμως στον αθλητισμό και έστω και ως φυσιοθεραπεύτρια βρίσκεται στο Ρίο και ζει το ολυμπιακό όνειρο. «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι αποτελεί μεγάλη  τιμή το να είσαι μέλος της ελληνικής αποστολής της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής και είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη που με εμπιστεύθηκαν αθλητές με προσδοκίες τελικού και μεταλλίων, για  να τους βοηθήσω με τη δουλειά μου» δήλωσε στο volleyplanet πριν μερικές εβδομάδες, αρκετά πριν τους Αγώνες, μετά το Ευρωπαϊκό της Βέρνης.

Η Ιβάνα Τζούριτς είναι ο άνθρωπος που βοήθησε σημαντικά τον πρωταθλητή μας Λευτέρη Πετρούνια, ίσως το «πιο σίγουρο» φαβορί για ένα ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο, να ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη στους κοιλιακούς και να φτάσει στη μία διάκριση μετά την άλλη. Και βρίσκεται κοντά του στο Ρίο, όπως και κοντά σε όλους τους άλλους αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής, στηρίζοντας τις προσπάθειές τους αλλά και συμβάλλοντας στις επιτυχίες τους.