Στον τελικό του Βαλκανικού Πρωταθλήματος η Εθνική Παμπαίδων των 6 εβριτών!

Με τον Δημήτρη Μούχλια στο βασικό σχήμα, παρά την εξάρθρωση επιγονατίδας που είχε υποστεί στο χθεσινό παιχνίδι με την Τουρκία, η Εθνική μας ομάδα των Παμπαίδων παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ επικράτησε της οικοδέσποινας Σερβίας με 3-1 σετ και αύριο διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την Τουρκία (19:30), από την οποία γνώρισε τη μοναδική ήττα στους ομίλους. Νέο πρόβλημα αυτό του Αλεξούδη, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η Εθνική ήταν εξαιρετική στα δύο πρώτα σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σερβία. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο τρίτο σετ, το οποίο κέρδισαν εύκολα, όμως στο τέταρτο σετ η Εθνική μας ομάδα έδειξε να μην καταλαβαίνει από την πίεση και παίζοντας εξαιρετικό βόλεϊ να το κερδίσει και να φτάσει στη νίκη.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Άρης Γιαμακίδης στις πρώτες δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά λέγοντας πως “έπαιξαν φανταστικά. Εμείς είμαστε μια ομάδα 15 ημερών και οι αντίπαλοι μας δουλεύουν εδώ και μήνες, ωστόσο μπορεί να έχουμε ελλείψεις όσον αφορά την προετοιμασία και τα φιλικά, αλλά έχουμε μεγάλες δυνατότητες”. Για το αυριανό παιχνίδι με την Τουρκία ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι “παίξαμε αντίπαλοι στον τελευταίο αγώνα του ομίλου και παρά την ήττα μας με 3-0 οι διαφορές μας δεν είναι μεγάλες. Τους ξέρουμε πλέον, θα τους μελετήσουμε ξανά και παρόλο που είναι πιο έτοιμοι ως ομάδα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Αυτό που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα είναι ένα μικρό θαύμα καθώς από την αρχή της προετοιμασίας μας έχουν προκύψει και 4 τραυματισμοί, αλλά δεν το βάζουμε κάτω”.

Τα σετ: 19-25, 18-25, 25-18, 22-25

ΕΛΛΑΔΑ (Γιαμακίδης): Ανδρεόπουλος, Μούχλιας, Κεσεσίδης, Αλεξούδης, Ρέτζιος, Στράτος, Σταυρόπουλος –λ / Στείρος, Παπαδημητρίου, Χανδρινός, Χάκας, Μποζίδης.