Ρίο 2016: Πανέτοιμη για να «στοχεύσει» ψηλά η Δραμινή Άννα Κορακάκη παρά τα προβλήματα στις προπονήσεις

 

Η πρώτη αθλήτρια που αγωνίζεται από ελληνικής πλευράς στο πρόγραμμα της Κυριακής, 2ης ημέρας του αγωνιστικού προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι μια αθλήτρια από την ευρύτερη περιφέρειά μας, η Άννα Κορακάκη.

Η δραμινή σκοποβόλος δεν είχε επιλογές. Ήξερε πως μεγαλώνοντας θα έπαιρνε τα… όπλα! Λόγω DNA. O πατέρας της Τάσος είναι από τους κορυφαίους πρωταθλητές που έβγαλε η χώρα στο άθλημα. Αστυνομικός στο επάγγελμα, φρόντισε το μήλο να πέσει κάτω από τη μηλιά. Και ως προπονητής της, φρόντισε να γίνει ακόμα καλύτερο.

Παρότι είναι μόλις 20 ετών αποτελεί μέλος της Εθνικής Ομάδας από τα 14 της. Σε αυτά τα έξι χρόνια έχει “προλάβει” να κατακτήσει 7 μετάλλια και να διακριθεί σε περισσότερες από 13 διοργανώσεις με πιο πρόσφατη το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, Ταυτόχρονα, κατέχει και το Παγκόσμιο Ρεκόρ στην κατηγορία Νεανίδων, έπειτα από την επίδοσή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μόσχα το 2014.

Στο Ρίο θα αντιμετωπίσει αθλήτριες με σαφέστατα μεγαλύτερη εμπειρία από εκείνη, αλλά ήδη το Associated Press την χαρακτήρισε ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Μόλις σε πέντε Έλληνες έδωσε αυτό το προνόμιο. Βέβαια, αν αυτό συμβεί, πιο πιθανό είναι να γίνει στα 10 μέτρα και όχι στα 25 αεροβόλο πιστόλι, στα οποία διαγωνίζεται την Κυριακή.

Πάντως η προετοιμασία δεν πήγε και όπως θα ήθελε. Στο σκοπευτήριο δεν υπάρχει χώρος για να καθίσουν οι αθλητές και ούτε ψυγείο για να προμηθευτούν ένα μπουκάλι νερό. «Στο διάλειμμα αναγκαζόμαστε να καθίσουμε στις κερκίδες, αλλά εκεί δεν μπορείς να χαλαρώσεις από τους πυροβολισμούς. Μεταφέραμε τα προβλήματα στο αρχηγείο και τα διαβίβασαν στους αρμόδιους, όμως δεν έγινε τίποτα», τόνισε η Αννα Κορακάκη.

Ο προκριματικός της αγώνας ξεκινά στις 9.00 το πρωί τοπική ώρα, 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. Αν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, θα αγωνιστεί δυο ώρες αργότερα. Η ίδια κρατά χαμηλούς τόνους και ολοκλήρωσε τις προπονήσεις της, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε μια κρυφή ελπίδα ότι φεύγοντας από το Ρίο, η Άννα Κορακάκη θα φορά μετάλλιο στο στήθος.