Photos: Η διέλευση της ολυμπιακής φλόγας από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη στο δρόμο προς το Ρίο

 

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται η ολυμπιακή φλόγα που άναψε στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και σε λίγες ώρες θα φτάσει στον προορισμό της, στο Στάδιο Μαρακανά, όπου θα ανάψει ο ολυμπιακός βωμός κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, όπως είναι γνωστό, η Ολυμπιακή φλόγα πέρασε και από την Θράκη. Μάλιστα, διανυκτέρευσε ένα βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έκανε στάσεις στις πρωτεύουσες των άλλων δύο νομών του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Ο περισσότερος κόσμος και η πιο θερμή υποδοχή έγινε αναμφισβήτητα στην πρωτεύουσα του Έβρου.μ Μετά το κόκκινο χαλί που της στρώθηκε, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Φάρου για να δει τον Δημήτρη Καρυπίδη, ως τέταρτο και τελευταίο λαμπαδηδρόμο της ημέρας, να ανάβει τον βωμό.

Ιδιαίτερα συγκινημένος έδειχνε ο Σάκης Μουστακίδης για την τιμή που του έγινε να είναι δεύτερος λαμπαδηδρόμος, μετά τον Δημήτρη Αλεξούδη και πριν τους κολυμβητές Δήμο Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη. Ο δήμαρχος της πόλης Βαγγέλης Λαμπάκης έσπευσε να μιλήσει στο πλήθος που συγκεντρώθηκε.

Οργανωμένα βρέθηκαν με τις φόρμες τους οι μικροί αθλητές από τις ακαδημίες όλων των αθλητικών συλλόγων της πόλης, προκειμένου να δημιουργήσουν πέρασμα για τους λαμπαδηδρόμους και την φλόγα. Πάντως ο κόσμος ήταν σαφώς λιγότερος την άλλη μέρα, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, κατά την αναχώρηση της φλόγας, όταν την παρέλαβε από τον βωμό η Δάφνη Δεληγιάννη και την παρέδωσε στο αυτοκίνητο της Ολυμπιακής Επιτροπής o Χρήστος Καλαϊτζής.

Σε αντίθεση με την Αλεξανδρούπολη, αρκετά υποτονικά ήταν τα πράγματα στην Κομοτηνή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκδήλωση δεν παρέστη καν ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πετρίδης, που έστειλε ως εκπρόσωπο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νότη Χαραλαμπίδη. Το εργάσιμο της μέρας και ώρας, η παντελής σχεδόν απουσία ενημέρωσης από τον Δήμο Κομοτηνής αλλά και η γκρίνια που υπήρξε για τα κριτήρια επιλογής των λαμπαδηδρόμων της πόλης είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθεί ελάχιστος κόσμος στο Ηρώο για την σχετική τελετή.

Αντιθέτως, πιο οργανωμένα ήταν τα πράγματα στην Ξάνθη. Μπορεί σε πλήθος να μην έφτασε τον κόσμο που πήγε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά για Δευτέρα πρωί ο κόσμος ήταν αρκετός, πολλαπλάσιος σε σχέση με την Κομοτηνή και απαρτιζόταν ιδίως από μαθητές (που εκμεταλλεύθηκαν την έναρξη των σχολικών διακοπών για το Πάσχα εκείνη την ημέρα) που αθλούνται σε τοπικούς συλλόγους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορυφαία γιορτή του αθλητισμού έχει ξεκινήσει – και το ThrakiSportS θα έχει την τιμή να είναι από τα ελάχιστα διαπιστευμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης που θα την παρακολουθήσουν και θα την καλύψουν από κοντά. Μετρώντας αντίστροφα για εκείνη την στιγμή, καθώς η ολυμπιακή φλόγα φτάνει στον προορισμό της, θυμόμαστε το πέρασμά της από την Θράκη στα τέλη του περασμένου Απριλίου…

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΔΕΒΕΤΖΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ