Έντονη φημολογία ότι ένα μέλος του… ΑΟΞ θα ανάψει την φλόγα στον Ολυμπιακό βωμό του Ρίο

 

Παρότι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας που ξεκίνησε πριν τέσσερις μήνες από την Αρχαία Ολυμοία και θα ανάψει τον βωμό στο Μαρακανά κατά την τελετή έναρξης φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως αυτή η τιμή θα ανήκει στον Πελέ,

Το «μαύρο διαμάντι» είναι ένας αθλητής – σύμβολο της  Βραζιλίας. Όμως υπάρχουν δύο προβλήματα. Το πρώτο ότι ο 75χρονος πλέον Πελέ περπατάει με μπαστούνι, το οποίο χρειάζεται ύστερα από δύο εγχειρήσεις. Συγγενείς και φίλοι του ποδοσφαιριστή-θρύλου προσπαθούν να του ανεβάσουν το ηθικό και, για να τον πείσουν, του θυμίζουν την περίπτωση του Μοχάμεντ Αλι..

Το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ο αείμνηστος πλέον μυθικός πυγμάχος συγκίνησε τον πλανήτη όταν, παρότι εμφανώς καταβεβλημένος από την ασθένεια του Πάρκινσον, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη λαμπαδηδρομία.

«Ολος ο κόσμος περιμένει για το αν θα δώσει το ”παρών”, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο», ήταν η ατάκα-γρίφος του προσωπικού συμβούλου του Πελέ, Ζοσέ Φόρνο Ροντρίγκες. Το μπαστούνι, πάντως, δεν εμπόδισε τον Πελέ να παντρευτεί πριν από έναν μήνα (για τρίτη φορά) την αγαπημένη του Μάρσια Σιμπέλε Αόκι.

Ένα δεύτερο ζήτημα που δημιουργήθηκε ήταν όταν ο ίδιος άφησε άναυδη την παγκόσμια κοινή γνώμη, λέγοντας ότι πρέπει να ρωτήσει τους χορηγούς του, διότι τα δικαιώματα από την εμπορική του ονομασία τα έχει μία αμερικανική εταιρεία.

«Εχω ένα συμβόλαιο που είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω. Ως Βραζιλιάνος θα ήθελα πολύ να το κάνω», δήλωσε ο 75χρονος σε διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το θέμα τον έχει ρωτήσει και ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Πελέ είπε ότι θα δώσει την οριστική του απάντηση ελάχιστες ώρες πριν από την τελετή έναρξης, αλλά επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφήμιση για οποιονδήποτε χορηγό να ανάβει ο άνθρωπός που χορηγεί τον ολυμπιακό βωμό, πολλοί εκτιμούν ότι απλά αυτό ήταν ένα εμπορικό τρικ ακριβώς για να προβληθούν οι χορηγοί του.

Αν τελικά θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και θα ανάψει την φλόγα στον βωμό θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Αν συμβεί πάντως, θα είναι η πρώτο φορά που θα το κάνει αυτό ένα μέλος σωματείου της Θράκης μας!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι (τυπικά τουλάχιστον) ο μεγάλος Πελέ είναι μέλος της ομάδας της Ξάνθης, καθώς του είχε εκδοθεί και σχετική κάρτα όταν τον είχε φέρει πριν 11 χρόνια ο Πανόπουλος για τα εγκαίνια του γηπέδου και των αθλητικών εγκαταστάσεων των Πηγαδίων…