Χωρίς Κατραντζή, Ταμουρίδη, Κορακάκη η παρέλαση της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

 

Το βράδυ ξεκινούν και επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στο θρυλικό Μαρακανά και πέρα από τα όποια χάπενινγκς, θα συνοδευθεί φυσικά και από την παρέλαση των αθλητών και των συνοδών τους.

Συνολικά 120 άτομα δηλώθηκαν από την ελληνική αποστολή ότι θα παρελάσουν το βράδυ, με σημαιοφόρο όπως είναι γνωστό την ολυμπιονίκη της Αθήνας στην ιστιοπλοΐα Σοφία Μπεκατώρου. Ανάμεσα στους αθλητές που θα παρελάσουν θα είναι ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης αλλά και η «θρακιώτισσα εξ αγχιστείας» Βούλα Παπαχρήστου.

Δεν θα είναι ωστόσο ο θρακιώτης κολυμβητής Χρήστος Κατραντζής. Η σκυταλοδρομία 4×100 αγωνίζεται το απόγευμα της Κυριακής και οι εθνικοί προπονητές έκριναν ότι θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για τους κολυμβητές μας να πάνε στην τελετή έναρξης, όπου προβλέπεται ορθοστασία άνω των έξι ωρών για τους συμμετέχοντες.

Για τον ίδιο λόγο, δεν θα παραβρεθούν στην παρέλαση της τελετής έναρξης και όσοι αγωνίζονται την πρώτη ημέρα του αγωνιστικού προγράμματος. Με άλλα λόγια, ο ποδηλάτης τιμ μάνατζερ του Θράκα Ιππέα Γιάννης Ταμουρίδης, οι κωπηλάτριες Σοφία Ασουμανάκη και Κατερίνα Νικολαΐδου και οι γυμναστές μας Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Βασιλική Μηλούση.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο και επειδή το άθλημά της χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, το πιο πιθανό είναι να μην παρελάσει ούτε η δραμινή πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη, η οποία αγωνίζεται νωρίς το πρωί της Κυριακής. Στην φωτογραφία η παρέλαση της ελληνικής ομάδας στην τελευταία ολυμπιακή διοργάνωση, τους Χειμερινούς του Σότσι πριν δύο χρόνια, με σημαιοφόρο την δραμινή Παναγιώτα Τσακίρη…