Σοβαρό επεισόδιο στην Βουλή ανάμεσα στην Χρυσή Αυγή και τον Ξανθιώτη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

 

Άγρια κόντρα στη βουλή με προκλήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αποκάλεσαν “φιλότουρκο” τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

Ο Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσκισε την ελληνική σημαία στην Θράκη και τον κάλεσε να δηλώσει δημόσια πως δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην χώρα.


Real.gr Βουλευτές ΧΑ από realmedialive

Διέψευσε το γεγονός ο κ. Χουσεΐν καλώντας τον χρυσαυγίτη βουλευτή να αποδείξει τα όσα ψευδώς ισχυρίζεται. «Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου δεν θα περάσει εδώ μέσα», απάντησε ο Γιάννης Μανιάτης.

Τελικά το θερμό επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.

Η κοινωνική και πολιτική απομόνωση των απογόνων των συνεργατών των Ναζί αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει την επίθεση της Χρυσής Αυγής στον βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

«Αξιοποιώντας πλήρως την παρακαταθήκη του ιδεολογικού προγόνου τους, Γ. Γκαίμπελς, οι βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εκστομίζοντας ύβρεις και ασύστολα ψεύδη», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και υπογραμμίζει ότι «αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον οι απόγονοι των συνεργατών των Ναζί που τολμούν να εμφανίζονται κραδαίνοντας αγκυλωτούς σταυρούς, να βρεθούν το συντομότερο δυνατό απομονωμένοι, κοινωνικά και πολιτικά».

 

Πηγή:  http://www.real.gr/