Ο Θρακιώτης που έτρεξε 900 χιλιόμετρα στα Πυρηναία από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό σε κάτω από 400 ώρες

 

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε ο κομοτηναίος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σάκης Μαλαμίδης. Έτρεξε και ολοκλήρωσε στο TransPyrenea, τον αγώνα που διασχίζει τα Πηρυναία Όρη από την Μεσόγειο ως τον Ατλαντικό Ωκεανό και εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 900 χιλιομέτρων σε λιγότερες από 400 ώρες, δηλαδή το χρονικό όριο των 16 ημερών και 16 ωρών.

Συγκεκριμένα, ο θρακιώτης υπεραθλητής χρειάστηκε 381 ώρες για να καλύψει την απόσταση των 895 χιλιομέτρων, έναν αγώνα που έχει 65.000 θετική υψομετρική διαφορά και καλύπτει μια απόσταση από την Μεσόγειο στον Ατλαντικό!

Ξεκινώντας από το Perthus κοντά στις μεσογειακές ακτές της νοτιανατολικής Γαλλίας και διασχίζοντας ένα από τα πιο οργανωμένα Ευρωπαϊκά μονοπάτια όπως και είναι το GR10, (το μονοπάτι που χωρίζει Γαλλία και Ισπανία και ενώνει τον Ατλαντικό με την Μεσόγειο περνώντας μέσα από την καρδιά των Πυρηναίων, το φυσικό σύνορο των δύο μεγάλων αυτών χωρών) κατέληξε στο Hendaye, ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Βόρεια Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 262 συμμετέχοντες μόνο δύο Έλληνες έλαβαν μέρος και αμφότεροι ήταν μεταξύ των μόλις 40 αθλητών που κατάφεραν να τερματίσουν.

Ο Σάκης Μαλαμίδης πριν ξεκινήσει τον αγώνα του, είχε πει: «Προφανώς ο απώτερος σκοπός δεν είναι να τερματίσω αλλά να δώσω το 110% των σωματικών και ψυχικών αποθεμάτων μου. Δεν έχει σημασία αν θα είναι στα 200, στα 400 ή στα 600 χιλιόμετρα. Θέλω όταν αποφασίσω να σταματήσω αν είναι πριν τον τερματισμό να το κάνω με πλήρη επίγνωση ότι πραγματικά δεν μπορώ να συνεχίσω ούτε ένα χιλιόμετρο παραπάνω. Τότε θα είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου…».

Τελικά πρέπει να είναι υπερευχαριστημένος, αφού κατάφερε και τερμάτισε…