Φαβορί για μετάλλιο η Βούλα Παπαχρήστου και άλλοι τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές!!!

 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Associated Press” συνέθεσε μία λίστα με τις προβλέψεις για τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Ζανέιρο, “προσφέροντας” πέντε εξ αυτών στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους πέντε μεταλλιούχους μας, αριθμός υπερδιπλάσιος από το Λονδίνο, συγκαταλέγεται και η «δική μας» Βούλα Παπαχρήστου, σύζυγος του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Οι συντάτες του “AP” συγκέντρωσαν τις… δυνάμεις τους και έκαναν μία συνολική εκτίμηση για τον τελικό πίνακα μεταλλίων, με προβλέψεις για κάθε αγώνισμα, κάθε αθλήματος.

Με βάση αυτά που έγραψαν λοιπόν, χάλκινο μετάλλιο πρέπει να περιμένουμε από την Παπαχρήστου στο τριπλούν, με την Κολομβιανή Κατερίνε Ιμπαργκέν και την Βενεζουελάνη Γιουλιμάρ Ρόχας να βρίσκονται από πάνω της.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η παρουσία της 97μελούς ελληνικής αποστολής στην Βραζιλία θα επιβραβευτεί με επιπλέον δύο χρυσά και άλλα δύο χάλκινα μετάλλια, σύνολο πέντε δηλαδή.

Η μεγαλύτερη ελληνική ελπίδα για χρυσό αποτελεί αδιαμφισβήτητα ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους, ο οποίος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και είναι το φαβορί. Αυτό πιστεύουν και στο “AP”, αφήνοντας από κάτω του τον Κινέζο Χάο Γιου και τον Ρώσο Ντένις Αμπλιάζιν.

Το έτερο χρυσό μετάλλιο προκύπτει από τον κορυφαίο κολυμβητή ανοιχτής θάλασσας, τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος στα 36 του θα αφήσει από κάτω τον Αμερικανό Τζόρνταν Βιλιμόβσκι και τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιχερ στα 10.000 μέτρα.

Αναφορικά με την Κατερίνα Στεφανίδη, στο Associated Press εκτιμούν ότι θα περιοριστεί στο χάλκινο μετάλλιο αν και για εμάς αποτελεί το φαβορί για το χρυσό. Στη λίστα του “AP”, πάντως, βρίσκετια πίσω από την Αμερικανίδα Τζεν Σουρ και τη Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ.

Τέλος, υπάρχει εκτίμηση ότι η ανερχόμενη Δραμινή πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άννα Κορακάκη θα καταφέρει να μπει στα μετάλλια στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μέτρα και θα κατακτήσει την τρίτη θέση πίσω από την Κινέζα Ζανγκ Τζιντζινγκ και τη Βουλγάρα Αντοανέτα Μπόνεβα.

Κατά τα άλλα, ο Μπολτ θα πάρει τα χρυσά σε 100 και 200 μέτρα, οι ΗΠΑ στο μπάσκετ και πάει λέγοντας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ASSOCIATED PRESS ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ