Με θρακιώτικο αέρα στα πανιά του έφτασε στο Ρίο με στόχο το μετάλλιο το πλήρωμα των Μαντή – Καγιαλή

 

Μία από τις κρυφές ελπίδες της ελληνικής αποστολής για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στην ιστιοπλοΐα είναι το πλήρωμα των Μαντή και Καγιαλή στην ιστιοπλοΐα.

Οι επί οκτώ συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητές Ελλάδος δεν έχουν κρύψει ότι πάνε στην Βραζιλία με στόχο το βράθρο. Εκεί βρίσκονται άλλωστε από τις… 5 Μαΐου για προετοιμασία και αγώνες, αν και επισήμως μπήκαν μόλις την Κυριακή στο Ολυμπιακό Χωριό και επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις όπου θα διεξαχθεί η ολυμπιακή ρεγκάτα.

«Όλη τη φετινή χρονιά έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά με συνέχεια και συνέπεια, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες απέναντι στους καλύτερους και έχοντας δοκιμαστεί στις πλέον ανταγωνιστικές συνθήκες. Αυτού του είδους η σκληρή δουλειά είναι μονόδρομος όταν έχεις υψηλούς στόχους και για εμάς τώρα ο στόχος είναι μόνο ένας: να ανεβούμε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων», έχει πει σε δηλώσεις του ο δήλωσε ο Παναγιώτης Μαντής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τους σκάφους.

Αυτό όμως που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι το σκάφος αυτό έχει… θρακιώτικη χρηματοδότηση. Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα από το Lascaris Foundation της οικογένειας του γνωστού ξανθιώτη επιχειρηματία Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε σπάσει και το απαραίτητο μπουκάλι στην τελετή που έγινε. Το Lascaris Foundation είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας “Μάντης – Καγιαλής”, την πορεία της οποίας θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το ThrakiSportS.

Βέβαια, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αγώνες, βάσει των κανονισμών της ΔΟΕ το Lascaris Foundation δεν θα υπάρχει στα πανιά του σκάφους κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο είναι σίγουρο ότι όι Μαντής – Καγιαλής θα τρέχουν με ούριο (και… θρακιώτικο) άνεμο. Και που ξέρετε; Μπορεί να αποδειχθεί γουρλίδικος και να φέρει μετάλλιο για την χώρα μας!!!