Ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης τη σεζόν 2016-17! Όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος με τα υπάρχοντα δεδομένα…

Με την άνοδο της Δόξας Προσκυνητών στην Γ’ Εθνική, η ΕΠΣ Θράκης θα έχει ξανά μετά από τρία χρόνια εκπρόσωπο στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Όμως η άνοδος έφερε και ανακατατάξεις στις ομάδες που θα συμμετέχουν στις τρεις, όπως προβλέπονται για την προσεχή σεζόν, κατηγορίες της Ένωσης της Ροδόπης.

Βέβαια με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής κάθε χρόνο να δυσκολεύουν, πολλές ομάδες αποσύρονται. Άλλες εμφανίζονται ή επανεμφανίζονται. Όπως κάθε καλοκαίρι η ΕΠΣ Θράκης βρίσκεται σε “αναμμένα κάρβουνα” για το πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματά τους, ενώ ακούγεται ότι και ο ερασιτέχνης Πανθρακικός θα συμμετάσχει στην μικρότερη κατηγορία με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Υπάρχουν φήμες ότι προβλέπονται αρκετές αποχωρήσεις ομάδων όπως και πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά το ThrakiSportS επιχείρησε να κάνει μια καταγραφή του χάρτη με τα τωρινά δεδομένα αναφορικά με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας μετα την κατάργηση της Α1 και Α2 Κατηγορίας.

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αναμένεται να συμμετάσχουν οι ΠΑΟΚ Κοσμίου, Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών, Αστέρας Αιγείρου, Δόξα Σώστη, Ορφέας Ξυλαγανής, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Ορφέας Στρύμης, Ηρακλής Σαπών, Ενωση Ασωμάτων (πρωταθλήτρια Α2 Κατηγορίας), Δόξα Γρατινής (δευτεραθλήτρια Α2 Κατηγορίας) και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου (ανέβηκε ως επιλαχών λόγω της ανόδου των Προσκυνητών). Υπήρχαν φήμες για αποχώρηση από Αίγειρο και Δόξα Γρατινής, αλλά μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται.

B’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αετός Μίσχου (υποβιβάστηκε από Α1 Κατηγορία), AO Ν. Kαλλίστης (υποβιβάστηκε από Α1 Κατηγορία), A.O. Φαναρίου, Α.Ε. Κομοτηνής, Βιστωνίδα Κοπτερού, Αναγέννηση Παγουρίων, Α.Σ. Αγιοχωρίου, Πόντος Κομοτηνής, Νεολαία Αλανότοπου (ομάδες που μετείχαν πέρυσι στην Α2 Κατηγορία), ΑΠΣ Δοκός (πρωταθλητής Β’ Κατηγορίας), ΠΑΟΚ Κομοτηνής (δευτεραθλητής Β’ Κατηγορίας), Ασπροπόταμος Μέγα Πιστού (επιλαχούσα ομάδα από την Β’ Κατηγορία που ανεβαίνει στο κενό του Ιάσμου που κάλυψε την θέση της Δόξας Προσκυνητών μετά την άνοδο).

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΟ Μύστακας (υποβιβάστηκε από Α2 Κατηγορία), ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου (υποβιβάστηκε από Α2 Κατηγορία), Κομψάτος Πολυάνθου, Ατσάλι Αρχοντικών, Δόξα Υφαντών, Ελπίδες Κομοτηνής, ΑΟ Φιλύρας (μετείχαν πέρυσι στην Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Θράκης). Στην κατηγορία αυτή θα λάβουν μέρος και τυχόν νέες ομάδες που θα δημιουργηθούν ή θα επανασυσταθούν και θα θελήσουν να δηλώσουν συμμετοχή.

Θυμηθείτε ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ το χάρτη της ΕΠΣ Ξάνθης.