Κάκιστες οι πρώτες εντυπώσεις της οικογένειας Κορακάκη από την παραμονή στο Ρίο

 

Στη χώρα της σάμπα, ήδη, βρίσκονται οι πρώτοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες και οι συνθήκες που συνάντησαν δεν είχαν καμιά σχέση με αντίστοιχες διοργανώσεις του παρελθόντος. Τα δωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού θυμίζουν… γιαπιά ενώ εκτός Χωριού δεν υπάρχει καμιά ασφάλεια.

«Δεν τολμάμε ούτε να σκεφτούμε να βγούμε έξω από τον χώρο. Όταν φεύγουμε για τις προπονήσεις δεν υπάρχει μαζί μας όχημα ασφάλειας. Ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε κάποιος να μας επιτεθεί. Πριν από λίγους μήνες είχαν έρθει οι σκοπευτές μας και τους αφαίρεσαν ακόμα και τις αλυσίδες από τον λαιμό», δήλωσε στην «Καθημερινή» από το Ρίο ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής της δραμινής πρωταθλήτριας της σκοποβολής Άννας, μιας από τις μεγάλες ελπίδες που έχει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να δει αθλητή γέννημα – θρέμμα της να ανεβαίνει στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το κτίριο, όπου μένει η Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή, συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά που έχουν τα λιγότερα προβλήματα. Παρόλα αυτά και εκεί η κατάσταση είναι απογοητευτική.

13872883_1645769815741216_5782122192420611674_n

«Ας αφήσουμε τα υδραυλικά και τις υπόλοιπες φθορές. Μέσα στα δωμάτια δεν έχουν ούτε ένα μικρό ψυγείο για να βάλουμε ένα μπουκάλι νερό. Τόσα χρόνια στον αθλητισμό και σε αγώνες, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Το ίδιο και στους χώρους προπόνησης. Δε έχουν σκεφτεί να τοποθετήσουν, έστω, ένα μηχάνημα και να πουλάνε νερό ή κάποιο αναψυκτικό. Σε ότι αφορά το φαγητό, μπορώ να πω ότι είναι υποφερτό. Όχι καλό αλλά υποφερτό», τόνισε ο παλαιός πρωταθλητής.

Η κόρη του Τάσου Κορακάκη, η 19χρονη Αννα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για διάκριση στο αεροβόλο πιστόλι. Ο πατέρας της προτιμάει να αποποιηθεί τον τίτλο: «Η Άννα βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση. Στο αγώνισμά της, όμως, υπάρχουν πολλές κοπέλες στο ίδιο επίπεδο και, έτσι, τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Ήδη υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια για τα μολυσμένα νερά και τις εγκαταστάσεις στο Ρίο καθώς αθλητές από την ιστιοπλοΐα, τη μαραθώνια κολύμβηση, την κωπηλασία και το τρίαθλο κατήγγειλαν ότι στα νερά επιπλέουν από έπιπλα μέχρι… πτώματα ανθρώπων. Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν επίσημα με την τελετή έναρξης της Παρασκευή, αν και το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τρεις μέρες νωρίτερα.