Δεκτές λίγο πριν το Ρίο οι προτάσεις του ΔΠΘ από την αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης!!!

 

Το γεγονός ότι η Θράκη, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους επιστήμονες στο άθλημα της πάλης είναι γνωστό.

mparmpas-iran2Ο λόγος για τον Γιάννη Μπάρμπα (δεξιά την φωτογραφία στα δεξιά), ο οποίος έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να κάνει την περιοχή μας επίκεντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας σε ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα.

Πριν αρκετές εβδομάδες ο Γιάννης Μπάρμπας βρέθηκε στο Ιράν και συγκεκριμένα στην πόλη Σιραζ, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε εκεί το τριήμερο 18-20 Μαΐου. Συνέπεσε με το ετήσιο συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αυτός ήταν ο λόγος που ο Γιάννης Μπάρμπας «έλαμψε» δια της απουσίας του από την φετινή διοργάνωση.

mparmpas-iran4Ωστόσο έλαμψε δια της παρουσίας του στο Ιράν και τίμησε και με το παραπάνω εκεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη εκεί και το μίτινγκ της επιστημονικής επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, της οποίας ο Μπάρμπας είναι επίλεκτο μέλος.

Στις συνεδριάσεις που διεξήχθησαν, οι τελευταίες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και μάλιστα επικυρώθηκαν στην τελική έκθεση, δείχνοντας ότι τουλάχιστον στην πάλη, το Δημοκρίτειο είναι… μεγάλη παγκόσμια δύναμη.

mparmpas-iran3