Αποχαιρέτησε την Βουλγαρία με νίκη η Ξάνθη στον ελληνικό εμφύλιο με τον Πλατανιά

Την δεύτερη νίκη της σημείωσε το απόγευμα της Πέμπτης επί βουλγαρικού εδάφους η Ξάνθη επικρατώντας με 2-0 του Πλατανιά των Παράσχου, Γκουτσίδη, Ντίνα, Μουνάφο και Καρυπίδη (δεν αγωνίστηκε) στο τρίτο και τελευταίο φιλικό της κατά τη διάρκεια του β” μέρους της προετοιμασίας της στο Πράβετς.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο και έφτασε στη νίκη. Τα γκολ που έκαναν την διαφορά στην αναμέτρηση τα πέτυχαν οι Σολτάνι (μετά από πάσα του Λάζαρου Ορφανίδη) στο 41′ και ο Αντώνης Ράνος λίγο πριν το τέλος στις καθυστερήσεις.

Το παιχνίδι είχερ καλό ρυθμό κι ευκαιρίες, ο Πλατανιάς είχε με τον Γιακουμάκη στο 25′ την καλύτερη στιγμή του, ενώ η ξανθιώτικη ομάδα είχε και δοκάρι στο 35′ με τον Λάζαρο Ορφανίδη.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Ορφανίδης Λ., Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Σολτάνι, Λουσέρο, Μελισσόπουλος, Ορφανίδης Π, Γιουνές.

Β’ ημίχρονο: Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Καμαρά, Νιέτο, Τριάδης, Λάζιτς, Ράνος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Αποστολόπουλος, Κάργας, Μπανανά, Κουλιμπαλί, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Ντίνας, Μανούσος, Γιακουμάκης.

Β’ ημίχρονο: Κοκκαλάς, Κουλιμπαλί (70′ Αποστολόπουλος), Μπανανά (70′ Κάργας), Πριντέτα, Βάντερσον, Μουνάφο, Ντεβέσα, Ηλιάδης, Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Ντιλαβέρ.