ΕΠΣ Έβρου: Σκέψεις για δημιουργία δύο ομίλων αντί για τρεις στην Β’ Κατηγορία

 

Το ενδεχόμενο το νέο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας να διεξαχθεί σε δύο ομίλους και όχι σε τρεις, όπως συνέβη την περασμένη σεζόν, εξετάζει σοβαρά η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα οδήγησαν αρκετες ομάδες να αναστείλουν την δραστηριότητά τους και έτσι προβλέπεται ακόμα μικρότερη συμμετοχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο

Έτσι το ΔΣ της ΕΠΣ Έωρου αποφάσισε να μην κλειδώσει από τώρα την διεξαγωγή της Β’ Κατηγορίας σε τρεις ομίλους αλλά να αποφασίσει σχετικά μετά τις 20 Αυγούστου.

Στο διάστημα αυτό τρέχει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής από τις ομάδες. Αν έχουμε από 28 ομάδες και κάτω, μάλλον θα πάμε σε δυο ομίλους των 14 ομάδων.

Αυτό ωστόσο θα εξαρτηθεί και από το ποιες ομάδες θα σηλωθούν και πόσο μεγάλο θα είναι το οικονομικό βάρος από τα περισσότερα και πιο μακρινά ταξίδια που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη.

Αν οι ομάδες είναι από 30 και πάνω, τότε το πιο πιθανό είναι να οδηγηθούμε σε τρεις ομίλους από δέκα ομάδες έκαστος, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα αυτό δεν φαντάζει το πιο πιθανό σενάριο.