Ο μασίστας από την Κομοτηνή που έχει τρελάνει το διαδίκτυο! Το μετάλλιο στην άρση βαρών και τα τελευταία του επιτεύγματα (+video)

 

Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει τις τελευταίες μέρες δύο βίντεο με πρωταγωνιστή τον  24χρονο Μπάμπη Αφεντουλίδη, έναν νεαρό αγρότη από τους Αγίους Θεοδώρους, ο οποίος πορεύεται στα χνάρια των θρυλικών Γιώργου Τρομάρα και Παναγή Κουταλιανού.

Ο νεαρός μασίστας εμφανίζεται στα δύο βίντεο να έχει περάσει ιμάντες στους ώμους του και με αυτούς να σέρνει ογκώδη οχήματα για απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων. Συγκεκριμένα, στην πρώτη δοκιμασία, που έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου, ο Μπάμπης κατάφερε να σύρει για 100 μέτρα σε δρόμο με ανηφόρα 5% ένα αγροτικό ημιφορτηγό, βάρους 2,2 τόνων.

Πριν λίγες μέρες, ο 24χρονος ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχη, επιχειρώντας και πετυχαίνοντας να σύρει για απόσταση 60 μέτρων ένα τρακτέρ με βάρος περίπου 6 τόνους. Ο αμέσως επόμενος στόχος του, όπως προανήγγειλε μέσω της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης», είναι να καταφέρει το ίδιο με ένα φορτηγό που ζυγίζει γύρω στους 8 έως 9 τόνους! Στόχος και επιδίωξή του επίσης είναι στο μέλλον να λάβει μέρος σε σχετικούς αγώνες.

Τα παραπάνω επιτεύγματα του νεαρού από τους Αγίους Θεοδώρους Ροδόπης αποτελούν «καρπούς» μιας πολυετούς, σοβαρής και συνεπούς ενασχόλησης με τη γυμναστική. Η σχέση αγάπης, που τον συνδέει με τη γυμναστική και την άθληση, ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία και όπως φαίνεται θα έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο. Όπως δηλώνεται, εξάλλου, από τον ίδιο στη λεζάντα του ενός από τα δύο επίμαχα βίντεο: «Από μικρός γυμνάζομαι και όσο είμαι γερός δεν θα σταματήσω».

Μάλιστα, μιλώντας στον «ΠτΘ», αποκάλυψε ότι από την ηλικία των 12 ετών ήταν αθλητής της άρσης βαρών και μάλιστα το 2009 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες, διάκριση για την οποία είχε βραβευτεί από την τότε Υφυπουργό, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Δυστυχώς, λίγο πριν ενηλικιωθεί υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού την ενασχόλησή του με την άρση βαρών. Ούτε στιγμή όμως δε σκέφτηκε να τα παρατήσει και να αποσυρθεί. Συνέχισε να γυμνάζει το σώμα του, ακολουθώντας του ενδεδειγμένους κανόνες, και αφιερώθηκε σε ένα συναφές με την άρση βαρών άθλημα, το δυναμικό τρίαθλο.

Παίρνοντας σχετικά ερεθίσματα από φίλους του, αλλά και από τον γιο του Γιώργου Τρομάρα με τον οποίο επίσης τον συνδέουν φιλικές σχέσεις, επιχείρησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στην έλξη ογκωδών οχημάτων. Κάνοντας καθημερινά προπονήσεις, ακολουθώντας πιστά τις τεχνικές που του περιέγραψαν οι φίλοι του, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια κάθε προσπάθειάς του και έχοντας επίσης την πολύτιμη συνδρομή του αδερφού του, Σταύρου Αφεντουλίδη, του ξάδερφού του, Γιάννη Μισαϊλίδη, και του φίλου του Απόστολου Γκογκότση, ο 24χρονος κατόρθωσε να πετύχει μια υπέρβαση, που τις τελευταίες ώρες γίνεται αντικείμενο θαυμασμού από χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου.

Ωστόσο, άξια επαίνου, περισσότερο από οποιοδήποτε κατόρθωμα του νεαρού θρακιώτη, είναι ο σεβασμός και η σοβαρότητα, με τα οποία αντιμετωπίζει το κεφάλαιο γυμναστική, αλλά και η ωριμότητα που αποπνέει ο λόγος του, όταν απευθύνεται στους συνομηλίκους του και τους παρακινεί να ασχοληθούν με τη γυμναστική και τον αθλητισμό. Η γυμναστική για τον Μπάμπη συνιστά έναν τρόπο ζωής κι όχι ένα μέσο επίδειξης, όπως συμβαίνει με αρκετούς ανθρώπους της ηλικίας του.

Για τον λόγο αυτό σπεύδει να παροτρύνει τους συνομηλίκους του να ασχοληθούν με τη γυμναστική- όχι όμως για το φαίνεσθαι, αλλά με σκοπό να δυναμώσουν το σώμα, τον οργανισμό και την υγεία τους.  Επιπλέον, αποδοκίμασε τις κακές συνήθειες των νέων της εποχής μας, που κάθονται με τις ώρες μπροστά από τα κινητά και τους υπολογιστές, ακόμα δε περισσότερο το κάπνισμα, το ποτό και τη μάστιγα των ναρκωτικών. «Μακάρι να μπορούσε όλος ο κόσμος να έμπαινε στο χώρο της γυμναστικής και του αθλητισμού», τονίζει μεταξύ άλλων, «και να μην υπήρχαν ούτε τσιγάρα, ούτε ποτά, ούτε ναρκωτικά». «Η γυμναστική και η υγεία δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας την ανάγκη να δίνονται ευκαιρίες από την πολιτεία στα νέα παιδιά, προκειμένου να αθλούνται.