Ποινική δίωξη από τα… παλιά θέτει σε κίνδυνο το μισό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

 

Ποινική δίωξη κατά και των 41 μελών του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης άσκησε ο εισαγγελέας.

Η υπόθεση αφορά σε απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο της πρώτης θητείας του Βαγγέλη Λαμπάκη, σχετικά με την εκποίηση οικοπέδου. Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή, η τιμή που πρότεινε η επιτροπή των υπηρεσιακών του δήμου ήταν βάσει παλιών, χαμηλότερων υπολογισμών. Έτσι, τίθεται θέμα ζημίωσης του δημοσίου και παράνομης προσπόρισης οφέλους σε τρίτο.

Μιλώντας στον Maximum και στον Δημήτρη Κολιό, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως πρόκειται για μία ανόητη δίωξη, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα φτάσει ως τα δικαστήρια.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως πρόκειται για μία αστεία υπόθεση, καθώς «μία εισαγγελέας θεώρησε ότι έπρεπε να ασκήσει ποινική δίωξη. Δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο κινήθηκε με σκοπό να ζημιώσει το δήμο και να ευνοήσει κάποιον ιδιώτη. Άλλωστε το εν λόγω οικόπεδο δεν εκποιήθηκε ποτέ».

Ωστόσο, το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι ανακρίσεις των 41 δημοτικών συμβούλων, από τους οποίους, οι 21 είναι και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Αν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια, οι 21 θα τεθούν σε αργία, κάτι που θα σημαίνει προβλήματα για το δήμο.

 

Πηγή: alexpoli.gr