Επίσημη πρώτη για Πανθρακικό με… κλειστές τις πόρτες σε κάμερες και δημοσιογράφους

 

Με μια παγκόσμια πρωτοτυπία ξεκινά την νέα ποδοσφαιρική σεζόν η ομάδα του Πανθρακικού. Στις 18:30 στο αθλητικό κέντρο της ομάδας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση για την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Ωστόσο ακόμα ο σύλλογος δεν έχει ανακοινώσει ποιοι παίκτες θα συμμετέχουν σε αυτήν αλλά κυρίως, απαγόρευσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να την παρακολουθήσουν!

Συνήθως η πρώτη προπόνηση έχει πάντα πανηγυρικό χαρακτήρα και μέσα σε οικογενειακό κλίμα παρουσιάζονται στα μέσα ενημέρωσης οι παίκτες και κάνουν δηλώσεις, ενώ ο κόσμος προσέρχεται για να ευχηθεί καλή χρονιά. Στον Πανθρακικό όμως, για λόγους που ξέρουν στην ίδια την ομάδα και έχουν δημιουργήσει πολλές φήμες στην πόλη της Κομοτηνής, αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και να χαρακτηρίσουν «κλειστή» αυτήν την πρώτη προπόνηση.

«Η προπόνηση δε θα είναι ανοιχτή για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή, ενώ μια ημέρα πιο πριν οι διαπιστευμένοι συντάκτες είχαν ενημερωθεί ότι σε κάποια από τις επόμενες προπονήσεις θα δοθεί η δυνατότητα να τραβήξουν πλάνα και φωτογραφίες για δημοσιογραφική χρήση. Έτσι θα πρέπει τα ρεπορτάζ αυτής της πρώτης να ντυθούν προφανώς με εικόνες από… παλιές πρώτες, όταν ήταν ακόμα στην ομάδα ο Ρόκα ή ακόμα πιο παλιά ο Μάντζιος. Εκτός κι αν δοθούν (επιλεγμένες και άρα ελεγχόμενες από την ΠΑΕ) εικόνες,

Το άλλο παράδοξο είναι ότι έχουμε μεν πρώτη προπόνηση στον Πανθρακικό, αλλά επισήμως από την ομάδα δεν έχει ανακοινωθεί ποιοι παίκτες θα λάβουν μέρος σε αυτήν! Επισήμως από την ΠΑΕ μόνο τα 20 συμβόλαια που έληξαν ανακοινώθηκαν και από εκεί και πέρα… ουδέν. Ξέρουμε από το ρεπορτάζ ότι έχει γίνει κρούση στον Γκαραβέλη της Ξάνθης για το τέρμα, ξέρουμε ότι μένουν 4-5 παίκτες από το περσινό ρόστερ με μεγαλύτερο όνομα αυτό του Μπουγαΐδη, ξέρουμε ότι χτυπάει παίκτες δανεικούς αππό τις Κ20 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αλλά όλα αυτά βάσει πληροφοριών, τίποτα δεν ξέρουμε τίποτα επίσημα.

Αυτός λέγεται ότι είναι και ο λόγος αυτής της πρωτότυπης απαγόρευσης. Μήπως δηλαδή ο αριθμός των συμμετεχόντων, κόντρα στις διαβεβαιώσεις ότι το 80% του ρόστερ είναι έτοιμο και ότι την Δευτέρα θα εμφανιστούν 25 παίκτες, δεν είναι αυτός που θα προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των καχύποπτων πλέον φιλάθλων της ομάδας. Ή μήπως δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλα ονόματα στο ρόστερ, ενώ πρόκειται να έρθουν στην συνέχεια, την στιγμή που τα μεγάλα και βαριά ονόματα του περσινού ρόστερ είτε πήγαν ως αντίπαλοι σε άλλες ομάδες της Football League είτε προτίμησαν ακόμα και να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική αντί για την Κομοτηνή.

Σε κάθε περίπτωση, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ποδοσφαιριστές του νέου ρόστερ του Πανθρακικού θα υποβάλλονται στις καθιερωμένες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές. Και θα έχουν μια πρώτη γνωριμία  με τον προπονητή Κώστα Ανυφαντάκη και τους συνεργάτες του…