Η άγνωστη σχέση του ηθοποιού Χρήστου Λούλη με την Θράκη και τα φαγητά της

 

«Ποια είναι η σχέση μου με το φαγητό; Η καλύτερη!» λέει γελώντας καθώς καθόμαστε σε ένα καφέ στο Μαρούσι, όπου ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του. «Υπάρχουν μέρες που θα ετοιμάσω ένα περιποιημένο σάντουιτς για να πάρω μαζί μου στις πρόβες, π.χ. με προσούτο και ντομάτα, και άλλες που απλώς θα κάνω ένα τοστ.

Ευτυχώς, η Εμιλυ (σ.σ.: Κολιανδρή, ηθοποιός και σύζυγός του) μαγειρεύει πολύ ωραία, ιδίως φαγητά κατσαρόλας. Η δική μου αδυναμία είναι, όμως, οι ζύμες. Μου αρέσει να φτιάχνω τη δική μου ζύμη για σπιτικές πίτσες, για τάρτες, ενώ μας αρέσει επίσης να καλούμε φίλους για BBQ». Αυτή την περίοδο, έχοντας ολοκληρώσει τις παραστάσεις στην «Οπερα της πεντάρας», είναι σε πρόβες για τις «Ορνιθες» του Νίκου Καραθάνου που θα ανέβουν στην Επίδαυρο και στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης το καλοκαίρι.

Παράλληλα, προετοιμάζεται και για τη νέα ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά, τα γυρίσματα της οποίας έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.  Εχουν πάντα ενδιαφέρον οι κουβέντες με τον Χρήστο Λούλη, μπορεί κανείς να μιλήσει μαζί του για τον Αμλετ -χαρακτήρας που τον ακολουθεί μετά την επιτυχημένη παράσταση πέρυσι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών- μέχρι τα ταξίδια του και τις γαστριμαργικές του αδυναμίες. Αγαπά την ιαπωνική κουζίνα. «Μου αρέσουν πολύ οι πιο καθαρές γεύσεις.

Εκτιμώ τη σύνθεση και το γεγονός πώς μια μπουκιά μπορεί να κρύβει πλήθος γεύσεων και αρωμάτων, αλλά προσωπικά προτιμώ τις πιο λιτές γεύσεις». Ωστόσο, τολμά. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, όπου είχαν ζήσει οι γονείς του πριν από τη γέννησή του, δεν είχε διστάσει να δοκιμάσει κροκόδειλο. «Δεν θα ξεχάσω την υφή – έμοιαζε σχεδόν σαν καλαμάρι».

Εχει αδυναμία όμως και στα φαγητά της μητέρας του, η οποία κατάγεται από τη Θράκη και μαγειρεύει υπέροχα. Ως απόλυτο comfort food θυμάται τις χυλοπίτες με γάλα που του ετοίμαζε για πρωινό ή βραδινό, «τότε που έτρωγα βλέποντας Αστυνόμο Σαΐνη».

 

Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/