Photos: Το αθλητικό παρελθόν του 18χρονου Θρακιώτη που σκοτώθηκε στην επίθεση του Μονάχου

 

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Θράκη και ιδίως στον χώρο της μειονότητας ο θάνατος του 18χρονου Χουσείν Νταϊτσίκ από τον Άρατο Ροδόπης στο εμπορικό κέντρο “Ολύμπια” του Μονάχου. Ήταν ένα από τα θύματα του συνομηλίκου του Γερμανοιρανού Άλι Ντέιβιντ Σονμπόλι το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός θρακιώτης βρέθηκεμε την αδελφή του προκειμένου να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Έτρεφε μεγάλη αγάπη για το χωριό του και για τον λόγο αυτόν, το όνομα που χρησιμοποιούσε στα social media ήταν “Χουσεΐν Άρατος”.

Ο Χουσεϊν ήταν ένα από τα τρίδυμα παιδιά της οικογένειας. Είχε έναν αδελφό και μια αδελφή που κατάφερε να σώσει βάζοντας ασπίδα το σώμα του. Έτσι δέχτηκε τα πυρά του Ιρανογερμανού δράστη και κατέληξε νεκρός, λίγες μέρες πριν τον υποδεχθεί στο χωριό της Ροδόπης η γιαγιά του.

Από μια περιήγηση στις σελίδες που διατηρούσε σε facebook και instagram αποκαλύπτεται πάντως μια ακόμα πτυχή της προσωπικότητάς του, η αθλητική. Ο ίδιος φαίνεται ότι αγαπούσε το ποδόσφαιρο αλλά και την πυγμαχία, ενδεχομένως να ήταν και ο ίδιος αθλητής του μποξ.

Σε μια εικόνα που είχε ανεβάσει πριν 15 μέρες από το Βερολίνο, είχε φωτογραφήσει ένα αφιέρωμα στον τεράστιο Μοχάμεντ Άλι που πρόσφατα έφυγε από την ζωή ενώ πιο πριν είχε μια άλλη φωτογραφία με ένα μικρό παιδάκι να φοράνε γάντια πυγμαχίας, γεγονός που δείχνει ενδεχομένως μια πιθανή ενασχόλισή του με το άθλημα.

Πέραν αυτού, σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται να παίζει μπιλιάρδο. Δείχνει να αγαπά τα ωραία αυτοκίνητα, τις μηχανές και γενικά τα μηχανοκίνητα σπορ, ενώ φυσικά δεν παραλείπει και το ποδόσφαιρο. Μια από τις πρώτες εικόνες που έχει ανεβάσει είναι σε ένα γήπεδο με κάποιον φίλο του, με τον οποίο δηλώνει φίλος από την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους.

Στα μέσα Ιουνίου ο Χουσεΐν είχε ανεβάσει μια φωτογραφία της Εθνικής Τουρκίας να τηρεί ενός λεπτού σιγή, την οποία εικόνα συνόδευσε με καρδούλες, δείχνοντας την υποστήριξή του προς την χώρα καταγωγής της οικογένειάς του, ενώ πέρυσι είχε ποζάρει ο ίδιος με φανέλα της Φενερμπαχτσέ, που προφανώς ήταν ο τουρκικός σύλλογος που υποστήριζε ως οπαδός.