Πρώτη φιλική ήττα για την Ξάνθη στην Βουλγαρία απο την Μοντάνα (+photos)

 

Την ήττα γνώρισε η Ξάνθη στο δεύτερο φιλικό της επί Βουλγαρικού εδάφους. Η Μοντάνα που έδωσε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με ένα χτύπημα φάουλ στο 58ο λεπτό κι ένα γκολ λίγο πριν το φινάλε επικράτησε με 2-1. Για την ξανθιώτικη ομάδα είχε ισοφαρίσει ο Νιέτο στο 70’.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο βγάζοντας τα συμπεράσματά του. Το παιχνίδι που έγινε στο αθλητικό κέντρο του Πράβετς σε ένα ζεστό απόγευμα ήταν μοιρασμένο και δεν είχε τις πολλές ευκαιρίες.

Το πρώτο μέρος που ήταν γενικά μοιρασμένο, είχε να προσφέρει μία καλή ευκαιρία, αυτή στο 28ό λεπτό, όταν ο Σολτάνι από δεξιά έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ράνος με κεφαλιά προσπάθησε να την στείλει στην απέναντι πλευρά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι Βούλγαροι είχαν στο ίδιο διάστημα και λίγο αργότερα ένα μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Ζαρόπουλο.

Στο β’ μέρος οι Βούλγαροι με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 58’ άνοιξαν το σκορ κάνοντας το 1-0. Στο 63’ η κεφαλιά του Ορφανίδη κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα αλλά στο 70’ μετά από οργανωμένη προσπάθεια από δεξιά, η κεφαλιά πάσα του Γιουνές έφτασε στον Νιέτο και ο Ισπανός από πλάγια θέση με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1. Λίγο πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι με κοντινό σουτ διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 και ενώ απο το 82′ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Επόμενο τεστ για τους Ξανθιώτες αυτό κόντρα στον Πλατανιά στις 28 Ιουλίου και πάλι στο Πράβετς μια μέρα πριν αναχωρήσουν για την επιστροφή στην Ξάνθη.

Xanthi FC (α’ μέρος): Ζαρόπουλος, Παπαγεωργίου, Χατζητερζόγλου, Φλίσκας, Γουάλας, Καμαρά, Λουσέρο, Μελισσόπουλος, Σολτάνι, Κώστας, Ράνος.

Xanthi FC (β’ μέρος): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης, Νιέτο, Τριάδης, Ορφανίδης Π., Γιουνές.